Alle Star Wars-projecten waar fans naar kunnen uitkijken in 2022

Nico De Greef-11 januari 2022 om 12:08

Het Star Wars-universum staat een grote uitbreiding te wachten. In 2019 lanceerden Disney en Lucasfilm The Mandalorian, de eerste live action Star Wars-serie voor het kleine scherm dat als start moest dienen voor een reeks Star Wars-projecten die zich - à la het Marvel Cinematic Universum - allemaal afspelen binnen eenzelfde media franchise. Na twee seizoenen van The Mandalorian, is Disney nu eindelijk klaar om in 2022 het 'Mando-verse' flink uit te breiden. Dit zijn alle Star Wars-projecten waar fans naar mogen uitkijken in 2022.

1. The Book of Boba Fett

Sinds de terugkeer van Boba Fett in het tweede seizoen van The Mandalorian, kon een serie over de legendarische premiejager natuurlijk niet uitblijven. The Book of Boba Fett gaat verder op de gebeurtenissen uit The Mandalorian, maar duikt ook in het mysterieuze verleden van de bekende premiejager. Aan het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian zagen we hoe Boba (Temuera Morrison) en Fennec Shand (Ming-Na Wen) het paleis van de voormalige gangster Jabba the Hutt binnendrongen en overnamen. In The Book of Boba Fett krijgen we te zien wat er allemaal komt kijken bij het proberen leiden van een van de gevaarlijkste misdaadsyndicaten uit het Star Wars-universum. The Book of Boba Fett ging op 29 december 2021 in première op Disney+. De seizoenfinale staat gepland voor 9 februari.

2. Obi-Wan Kenobi serie

De serie waar alle Star Wars-fans ongetwijfeld het meeste naar uitkijken. De reeks speelt zich 10 jaar na de gebeurtenissen uit de film Episode III: Revenge of the Sith af, en ziet de langverwachte terugkeer van Star Wars-acteurs Ewan McGregor (Obi-Wan) en Hayden Christensen (Anakin/Darth Vader). In de serie volgen we Jedi-meester Obi-Wan tijdens zijn ballingschap op de zandplaneet Tatooine waar hij vanop afstand waakt over de jonge Luke Skywalker. Maar wie denkt dat Ben al die tijd heeft stilgezeten, heeft het mooi mis. De serie verkent alle gevaren en uitdagingen die Obi-Wan heeft moeten verduren tijdens deze periode, inclusief een onvermijdelijke en epische confrontatie met Darth Vader.

De serie moet te zien zijn in het voorjaar van 2022.

3. Andor

Later in het jaar komt Lucasfilm met de serie Andor aanzetten waar voornamelijk fans van de Star Wars-film Rogue One blij van zullen worden. Zoals de naam al doet vermoeden, draait de reeks om de avonturen van de rebellenspion Cassian Andor (opnieuw gespeeld door Diego Luna). Hoewel Andor op het einde van de film stierf, zal de reeks zich vijf jaar vóór de film afspelen tijdens de beginjaren van de Rebel Alliance. Waar het verhaal van de prequelserie precies om zal draaien is echter nog gissen. Eén van de mogelijke verhaallijnen is dat fans te zien zullen krijgen hoe Andor in het bezit kwam van de eigenzinnige en humoristische security droid K-2SO. De acteur die de stem van de robot in de film insprak, zou namelijk terug te horen zijn in de 12-delige reeks. Verder zou ook actrice Genevieve O'Reilly terugkeren in de rol van rebellenleidster Mon Mothma.

4. The Bad Batch: seizoen 2

Vorig jaar konden Star Wars-fans kennismaken met de Bad Batch, een groepje elite kloonsoldaten met unieke en uitzonderlijke eigenschappen (voor het eerst geïntroduceerd in seizoen 7 van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars), die proberen te overleven in de nasleep van de Clone Wars. De animatiereeks vertelt verhalen die nog nooit eerder werden verteld, zoals de val van Kamino en de eerste - en overigens enige - vrouwelijke kloon Omega, vanuit het unieke perspectief van de clones. Het tweede seizoen moet ergens in de loop van 2022 te zien zijn op Disney+.

Nieuwe 'Chip 'n Dale: Rescue Rangers' nu te streamen!

Dieter Blarinckx-20 mei 2022 om 19:17

Knabbel en Babbel zijn terug met een spiksplinternieuw avontuur in 'Chip 'n Dale: Rescue Rangers' en ze zien er stralender uit dan ooit tevoren!

De gloednieuwe film 'Chip 'n Dale: Rescue Rangers' kan je vanaf nu bekijken via Disney+ en herintroduceert twee van de meest iconische Disneyfiguren: Knabbel en Babbel! Maar de film is helemaal niet zoals de animatieserie van weleer...

Knabbel en Babbel wonen ondertussen tussen de mensen en hun tekenfilmfiguren in het hedendaagse Los Angeles, maar hun leven ziet er heel anders uit dan vroeger. Nadat hun succesvolle tv-serie ‘Rescue Rangers’ decennia geleden stopte, gingen Knabbel en Babbel ieder hun eigen weg. Maar als een vriend uit de serie op mysterieuze wijze verdwijnt, duiken ze weer in de rol van detective om hem te vinden.

Stream 'm nu op Disney+!

Zien: Disney dropt trailer van nieuwe 'Baymax'-serie!

Dieter Blarinckx-20 mei 2022 om 15:43

Wie fan was van de animatiefilm ‘Big Hero 6’ gaan we nu héél blij maken! Disney heeft net de nieuwe trailer van de spin-off serie ‘Baymax!’ gedropt!

‘Baymax!’ zal de eerste animatieserie worden van Walt Disney Animation Studios voor Disney+. De serie zal verdergaan waar de film uit 2014 eindigde.

Vanaf 29 juni zal de serie te streamen zijn via Disney+. Check de trailer en poster hier:

Ontdek meer