Alle 'Star Wars'-projecten waar fans naar kunnen uitkijken in 2022

Nico De Greef-11 januari 2022 om 12:08

Het Star Wars-universum staat een grote uitbreiding te wachten. In 2019 lanceerden Disney en Lucasfilm The Mandalorian, de eerste live action Star Wars-serie voor het kleine scherm dat als start moest dienen voor een reeks Star Wars-projecten die zich - à la het Marvel Cinematic Universum - allemaal afspelen binnen eenzelfde media franchise. Na twee seizoenen van The Mandalorian, is Disney nu eindelijk klaar om in 2022 het 'Mando-verse' flink uit te breiden. Dit zijn alle Star Wars-projecten waar fans naar mogen uitkijken in 2022.

1. The Book of Boba Fett

Sinds de terugkeer van Boba Fett in het tweede seizoen van The Mandalorian, kon een serie over de legendarische premiejager natuurlijk niet uitblijven. The Book of Boba Fett gaat verder op de gebeurtenissen uit The Mandalorian, maar duikt ook in het mysterieuze verleden van de bekende premiejager. Aan het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian zagen we hoe Boba (Temuera Morrison) en Fennec Shand (Ming-Na Wen) het paleis van de voormalige gangster Jabba the Hutt binnendrongen en overnamen. In The Book of Boba Fett krijgen we te zien wat er allemaal komt kijken bij het proberen leiden van een van de gevaarlijkste misdaadsyndicaten uit het Star Wars-universum. The Book of Boba Fett ging op 29 december 2021 in première op Disney+. De seizoenfinale staat gepland voor 9 februari.

2. Obi-Wan Kenobi serie

De serie waar alle Star Wars-fans ongetwijfeld het meeste naar uitkijken. De reeks speelt zich 10 jaar na de gebeurtenissen uit de film Episode III: Revenge of the Sith af, en ziet de langverwachte terugkeer van Star Wars-acteurs Ewan McGregor (Obi-Wan) en Hayden Christensen (Anakin/Darth Vader). In de serie volgen we Jedi-meester Obi-Wan tijdens zijn ballingschap op de zandplaneet Tatooine waar hij vanop afstand waakt over de jonge Luke Skywalker. Maar wie denkt dat Ben al die tijd heeft stilgezeten, heeft het mooi mis. De serie verkent alle gevaren en uitdagingen die Obi-Wan heeft moeten verduren tijdens deze periode, inclusief een onvermijdelijke en epische confrontatie met Darth Vader.

'Obi-Wan Kenobi' is vanaf 27 mei te streamen via Disney+.

3. Andor

Later in het jaar komt Lucasfilm met de serie Andor aanzetten waar voornamelijk fans van de Star Wars-film Rogue One blij van zullen worden. Zoals de naam al doet vermoeden, draait de reeks om de avonturen van de rebellenspion Cassian Andor (opnieuw gespeeld door Diego Luna). Hoewel Andor op het einde van de film stierf, zal de reeks zich vijf jaar vóór de film afspelen tijdens de beginjaren van de Rebel Alliance. Waar het verhaal van de prequelserie precies om zal draaien is echter nog gissen. Eén van de mogelijke verhaallijnen is dat fans te zien zullen krijgen hoe Andor in het bezit kwam van de eigenzinnige en humoristische security droid K-2SO. De acteur die de stem van de robot in de film insprak, zou namelijk terug te horen zijn in de 12-delige reeks. Verder zou ook actrice Genevieve O'Reilly terugkeren in de rol van rebellenleidster Mon Mothma.

'Star Wars: Andor' lanceert vanaf 31 augustus op Disney+.

4. The Bad Batch: seizoen 2

Vorig jaar konden Star Wars-fans kennismaken met de Bad Batch, een groepje elite kloonsoldaten met unieke en uitzonderlijke eigenschappen (voor het eerst geïntroduceerd in seizoen 7 van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars), die proberen te overleven in de nasleep van de Clone Wars. De animatiereeks vertelt verhalen die nog nooit eerder werden verteld, zoals de val van Kamino en de eerste - en overigens enige - vrouwelijke kloon Omega, vanuit het unieke perspectief van de clones. Het tweede seizoen moet ergens in de loop van 2022 te zien zijn op Disney+.

Ook Disney+ krijgt goedkoper abonnement met reclame

Karen Luiken-09 december 2022 om 07:24- Foto:

Photo by Thibault Penin on Unsplash

Net als Netflix komt ook Disney+ met een nieuwe abonnementsvorm. Voordeel daarvan is dat het goedkoper is, maar er is ook een nadeel: kijkers die voor het lidmaatschap kiezen, krijgen reclame te zien.

Het gaat om vier minuten reclame per uur. Stoort jou dat niet? Dan kun je voor het goedkopere abonnement kiezen waar je waarschijnlijk zo’n zeven euro per maand voor gaat betalen. Het lidmaatschap is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De reclamevrije abonnementen gaan per maand drie euro duurder worden.

Netflix heeft het goedkopere abonnement met reclame eerder al aangekondigd. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

'Stranger Things'-acteur denkt niet dat zijn personage terugkeert

Karen Luiken-08 december 2022 om 07:57

Eddie mag dan wel dood zijn gegaan in het laatste seizoen van ‘Stranger Things’, fans hopen nog steeds op een wonder. Ze schreeuwen om een terugkeer van het personage, maar of daar naar geluisterd zal worden? Joseph Quinn, de acteur die Eddie speelt, vreest van niet.

Het personage van Joseph was misschien wel de grootste verrassing van het afgelopen seizoen van ‘Stranger Things’. Eddie ontpopte zich van een irritante gast naar een van de meest geliefde karakters van de show. Heel groot was de schok dan ook toen hij aan het einde van het seizoen overleed.

Fans vonden het verschrikkelijk en startten zelfs een petitie om het karakter terug te krijgen. De kans dat het heeft geholpen, is echter klein. Jospeh zegt in een interview met British GQ dat hij de vraag om terug te keren in ieder geval nog niet heeft gekregen. “Ik denk dat zijn terugkeer zeer, zeer, zeer onwaarschijnlijk is. Hij lijkt me behoorlijk dood”, aldus de acteur.

Ontdek meer