Jongetje dat op 'Encanto'-personage lijkt gaat viral

Karen Luiken-11 januari 2022 om 07:22

Een 2-jarig jongetje gaat viral omdat hij sprekend op het ‘Encanto’-personage Antonio lijkt. De kleuter herkende zichzelf in het Disney-figuur en dacht zelfs dat hij het was die in de geanimeerde film te zien was.

Het jongetje in kwestie heet Kenzo Brooks. Toen hij samen met zijn ouders naar ‘Encanto’ keek, zag hij opvallend veel gelijkenissen tussen zichzelf en het personage Antonio. “Ik geloof oprecht dat hij dacht dat hij het was”, vertelt zijn moeder Kaheisha volgens abc7. “Hij bleef maar naar het scherm staren en glimlachen.”

De ouders legden het moment vast en gaan inmiddels viral met hun beelden. “Hij klapte. Hij was zo blij”, zegt vader Keith. Hij en zijn vrouw hebben zichzelf vroeger nooit kunnen identificeren met Disney-karakters vanwege hun huidskleur. “Maar hij heeft iemand kunnen zien die op hem lijkt”, vervolgt hij. “Het maakte me emotioneel dat hij deze ervaring kon beleven. En dat heel veel andere zwarte en bruine kinderen dezelfde ervaring kunnen hebben. Het is geweldig.”

Ook op social media stromen de positieve reacties binnen. “Dit is waarom het zo belangrijk is dat films representatief zijn”, zo luidt het in een tweet.

Nieuwe 'Scream' verslaat 'Spider-Man: No Way Home'

Karen Luiken-18 januari 2022 om 16:55

‘Spider-Man’ heeft in het openingsweekend zó goed gescoord, dat je zou denken dat het niet beter zou kunnen. Maar de gloednieuwe ‘Scream’ bewijst dat niets minder waar is. De horror heeft het nóg beter gedaan dan de superheldenfilm met Tom Holland.

‘Scream’ heeft in het eerste weekend sinds de release maar liefst 34 miljoen dollar in het laatje weten te brengen. Een indrukwekkende oogst die een stuk hoger ligt dan de eerste verdiensten van ‘Spider-Man: No Way Home’. Laatstgenoemde film verdiende in het openingsweekend namelijk ‘slechts’ 25 miljoen dollar.

Kleine kanttekening bij dit verhaal is wel dat het openingsweekend van ‘Spider-Man’ drie dagen duurde en dat van ‘Scream’ vier dagen. De horrorfilm kwam namelijk uit op de Amerikaanse feestdag Marthin Luther Kingdag, waardoor het weekend een dagje langer werd.

In de nieuwe ‘Scream’ keren we 25 jaar na het eerste deel terug naar Woodsboro, het dorpje waar het allemaal is begonnen. De bewoners worden opnieuw geteisterd door een moordenaar die zich achter een eng masker schuilt en zich voornamelijk lijkt te richten op tieners.

Opnames ‘Black Panther: Wakanda Forever’ terug gestart

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 08:59

Goed nieuws voor de Marvelfanaten onder jullie want Marvel & Disney hebben laten weten dat de opnames van de sequel op de monsterhit ‘Black Panther’, ‘Wakanda Forever’, terug gestart zijn. Actrice Letitia Wright, die in de film de zus van de overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman speelt, keert terug in een belangrijkere rol. Er gaan zelfs roddels de ronde dat Marvel van plan is om haar de fakkel te laten overnemen van haar broer.

De productie werd meermaals stopgezet door de opflakkering van het coronavirus, maar als alles vanaf nu goed verloopt, zou de film dit najaar nog in de zalen te zien zijn.

Ontdek meer