Jongetje dat op 'Encanto'-personage lijkt gaat viral

Karen Luiken-11 januari 2022 om 07:22

Een 2-jarig jongetje gaat viral omdat hij sprekend op het ‘Encanto’-personage Antonio lijkt. De kleuter herkende zichzelf in het Disney-figuur en dacht zelfs dat hij het was die in de geanimeerde film te zien was.

Het jongetje in kwestie heet Kenzo Brooks. Toen hij samen met zijn ouders naar ‘Encanto’ keek, zag hij opvallend veel gelijkenissen tussen zichzelf en het personage Antonio. “Ik geloof oprecht dat hij dacht dat hij het was”, vertelt zijn moeder Kaheisha volgens abc7. “Hij bleef maar naar het scherm staren en glimlachen.”

De ouders legden het moment vast en gaan inmiddels viral met hun beelden. “Hij klapte. Hij was zo blij”, zegt vader Keith. Hij en zijn vrouw hebben zichzelf vroeger nooit kunnen identificeren met Disney-karakters vanwege hun huidskleur. “Maar hij heeft iemand kunnen zien die op hem lijkt”, vervolgt hij. “Het maakte me emotioneel dat hij deze ervaring kon beleven. En dat heel veel andere zwarte en bruine kinderen dezelfde ervaring kunnen hebben. Het is geweldig.”

Ook op social media stromen de positieve reacties binnen. “Dit is waarom het zo belangrijk is dat films representatief zijn”, zo luidt het in een tweet.

De tweede 'Minions'-film speelt woensdag in de bioscoop!

Dieter Blarinckx-03 juli 2022 om 19:01

Banana! Goed nieuws voor de fans van de 'Despicable Me'-franchise, want de tweede 'Minions'-film speelt vanaf woensdag in alle Belgische bioscopen!

De Minions terug in een nieuwe 3D-animatiefilm voor de hele familie over de droom van een 12-jarige om de grootste superschurk ter wereld te worden in 'Minions: Hoe Gru Superschurk Werd'. Deze feelgood-film zit vol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie.

Check hieronder alvast een korte sneak preview en ontdek 'm vanaf woensdag in een bioscoop bij jou in de buurt!

Dus zó werd het zinken in 'Titanic' gefilmd!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:20

Eén van de meest succesvolle en impressionante films tot op vandaag, blijft toch wel de kaskraker 'Titanic' uit 1997. Maar wat velen zich nog steeds afvragen is hoe ze net de zinkscènes gefilmd hebben. En daar is nu een simpel antwoord op!

Het YouTube-kanaal StudioBinder postte onlangs een video waarin duidelijk en simpel wordt uitgelegd hoe regisseur James Cameron de verschillende zinkscènes net filmde en in beeld bracht.

Wat velen onder jullie bijvoorbeeld al niet wisten is dat Cameron een praktisch exacte replica bouwde van het schip, dat zelfs in een helling in het water geplaatst kon worden om zo echt te zinken!

Benieuwd naar meer? Check dan zeker de video hieronder:

Ontdek meer