Charli D'Amelio best verdienende TikTok-ster

Karen Luiken-10 januari 2022 om 07:26

Charli D’Amelio is pas zeventien jaar oud, maar mag zichzelf nu al de best verdienende TikTok-ster noemen. Forbes meldt dat ze vorig jaar 15,4 miljoen dollar binnenhaalde.

Met 133 miljoen volgers is Charli zonder twijfel de grootste TikTok-ster ter wereld. Het geld dat ze verdient heeft ze voornamelijk te danken aan reclamesponsoring. Ze werkt samen met grote merken als McDonald’s en Louis Vuitton, en kan tonnen per bericht verdienen.

Na Charli volgt haar oudere zus Dixie in het rijtje van best verdienende TikTok-sterren. Dixie heeft 57 miljoen volgers en zag vorig jaar 10 miljoen dollar op haar bankrekening verschijnen. Hoewel ook zij bakken met geld verdient door het maken van reclame, timmert ze tegenwoordig ook aan de weg als zangeres. Vorig jaar bracht ze twee hits uit. Samen met haar zusje Charli heeft ze daarnaast ook nog een kledingmerk én is ze te zien in een realityserie.

Andere goed verdienende TikTok-sterren zijn Addison Rae, Bella Poarch, Josh Richards, Kris Collins en Avani Gregg.

Muziek Taylor Swift terug op TikTok

Karen Luiken-12 april 2024 om 06:50- Foto:

Reuters

De muziek van Taylor Swift is weer op TikTok te vinden. De zangeres heeft een deel van haar nummers terug op het platform geplaatst nadat ze er in februari vanaf werden gehaald door muzieklabel Universal.

Universal verwijderde de liedjes van Taylor en andere artiesten van TikTok vanwege mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst. Maar daar steekt Swift nu een stokje voor. Volgens Financial Times beschikt de zangeres over de auteursrechten van haar eigen nummers en mag ze daarom zelf bepalen waar ze haar muziek verspreidt.

De terugkeer van Taylors muziek op TikTok komt een paar dagen voordat Taylor haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uitbrengt. Dat wordt volgende week vrijdag gelanceerd.

Deze 'cookie-hack' kan jou aan een lief helpen

Chelsy Vanlerberghe-14 maart 2024 om 12:06

Op zoek naar een lief? Het enige wat je nodig hebt is deeg een oven, volgens een meisje op TikTok. In een virale video vertelt ze hoe haar moeder haar dé ultieme datinghack leerde. En raad eens? Het heeft gewerkt!

"Als je afspreekt met een jongen, moet je koekjes bakken voordat hij komt, zodat je kot nog steeds naar die koekjes ruikt," vertelt ze in de TikTok die al meer dan 12 miljoen keer bekeken is.

Ze deelde ook dat toen haar vriendje voor de eerste keer langskwam, hij haar complimenteerde over hoe lekker haar appartement rook. Zij deed gewoon alsof die heerlijke geur er altijd al hing. "We hebben die mannen gewoon gemanipuleerd," legt ze uit. "Nu denken ze altijd aan ons als ze een koekje ruiken."

Het mooie aan deze truc? Als het je geen lief oplevert, dan heb je tenminste wel een heerlijke batch cookies!

Ontdek meer