Cinema in Concert komt terug naar België met 'Harry Potter'!

Dieter Blarinckx-09 januari 2022 om 20:36

Wie zot is van cinema, maar daarenboven vooral zot is van soundtracks, gaan we nu héél blij maken! Cinema in Concert komt namelijk terug naar België. In dat unieke concept (her)ontdek je een filmklassieker, met een live orkest dat de muziek verzorgt. En als hoofdfilm voor komend seizoen hebben ze gekozen voor de eerste ‘Harry Potter’-film, ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’.

“Herleef de magie van Harry Potter die over het grote scherm vliegt in high-definition en ervaar de muziek van een live symfonieorkest met de onvergetelijke score van John Williams. Mis dit unieke evenement niet als Harry, Ron, Hermione en al je favoriete personages terugkeren naar het scherm en de wereld opnieuw betoveren. Een spektakel met een hoofdrol voor de muziek van misschien wel de grootste filmcomponist aller tijden: John Williams”, staat te lezen op de website.

Op 23 en 24 maart kan je deze unieke experience beleven in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Op 25 maart strijkt het live orkest neer in het Gentse Capitole. Prijzen variëren tussen de 35 en 73 euro per persoon. Meer info kan je hier vinden.

Nooo! ‘Riverdale’ stopt na zevende seizoen

Karen Luiken-20 mei 2022 om 05:37

Geniet nog even van ‘Riverdale’, want binnenkort kan het niet meer. Het einde van de serie is in zicht, na zeven seizoenen stopt het verhaal volgens de Amerikaanse zender CW voorgoed.

CW-baas Mark Pedowitz vindt zeven een mooi getal om het bij te laten. “We hebben gisteren een gesprek gehad met Roberto Agurre-Sacasa (maker van de serie, red.) en hij is heel blij met de beslissing”, klinkt het. “We gaan de show behandelen op de manier die het verdient.”

‘Riverdale’ is de zoveelste serie die eindigt bij CW. Eerder annuleerde het netwerk al de shows ‘Legends of Tomorrow’, ‘Batwoman’, ‘Legacies’, ‘Dynasty’ en ‘Charmed’.

Stan Lee komende 20 jaar te zien in Marvel-films!

Dieter Blarinckx-19 mei 2022 om 16:36

Hoewel Stan Lee al vier jaar overleden is, zal hij de komende twintig jaar nog te zien zijn in de opkomende films en series van Marvel. Dat maakte Marvel zélf bekend.

Marvel en Stan Lee Universe, de onderneming die de nalatenschap van de overleden stripschrijver beheert, zijn tot een nieuwe deal gekomen: Stan Lee zal door midden van archiefbeelden en digitale technologie de komende twintig jaar nog te zien zijn in de opkomende content van Marvel. Dan gaat het vooral over de films, de series voor Disney+ en zelfs ook voor attracties in de pretparken van Disney.

Stan Lee en zijn zakenpartner Jack Kirby waren de geestelijke vaders van de Marvel-reeksen ‘The Fantastic Four’, ‘Spider-Man’, ‘The Incredible Hulk’, ‘X-Men’, ‘Iron Man’ en ‘The Avengers’. Hij overleed in 2018 op 95-jarige leeftijd.

Ontdek meer