Nieuwe 'Spider-Man' schopt het tot top 10 beste films ooit

Karen Luiken-06 januari 2022 om 08:10

Wel of geen pandemie, bioscopen dicht of niet, ‘Spider-Man: No Way Home’ heeft het geflikt. De film met Tom Holland in de hoofdrol is in de top 10 van meest succesvolle Amerikaanse film ooit terechtgekomen.

De trailer behaalde een record, kaartjes raakten nog voor de première uitverkocht en de film harkte bracht no time 1 miljard dollar in het laatje. De cijfers die ‘Spider-Man: No Way Home’ bereikt, zijn absurd. De titel draait nog steeds op het witte doek en ze zullen dus nog wel oplopen, maar toch heeft de titel nú al een plekje in de top 10 van meest succesvolle Amerikaanse films aller tijden weten te bemachtigen.

Kijken we naar de succesvolste films wereldwijd, dan staat de nieuwste ‘Spider-Man’ nog op de twaalfde plek. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat-ie ook daar een paar plaatjes omhoog kruipt. ‘Avatar’ voert in deze lijst de koppositie aan, gevolgd door ‘Avengers: Endgame’, ‘Titanic’, ‘Star Wars: Episode VII – The Force Awakens’ en ‘Avengers: Infinity War’.

'Luca' is meest gestreamde film van vorig jaar

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:24

Van alle films die vorig jaar zijn verschenen, is ‘Luca’ de meest gestreamde. De animatieprent verzamelde volgens Deadline bijna 11 miljard kijkminuten in de Verenigde Staten.

De Pixar-titel zou afgelopen zomer eigenlijk in de bioscoop worden uitgebracht, maar vanwege alle coronamaatregelen verscheen de film over zeemonster Luca rechtstreeks op Disney+. Dat bleek een succes: ‘Luca’ mag zich met recht de meest gestreamde film van 2021 noemen.

Ook andere films die op Disney+ verschenen doen het goed in de lijst van Deadline. ‘Raya and the Last Dragon’ staat samen met ‘Moana’ en ‘Frozen II’ op de tweede, derde en vierde plaats van meest gestreamde films.

‘Mission: Impossible 7' een jaar uitgesteld naar zomer 2023

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 16:41

Fans van de 'Mission: Impossible'-franchise die vol ongeduld zaten te wachten op deel 7, moeten helaas nog langer wachten. Paramount Pictures heeft immers laten weten dat de film een jaar wordt uitgesteld. Zo staat hij nu gepland voor release in de zomer van 2023.

Normaal zou het zevende deel in de saga dit jaar al te zien zijn, maar daar stak de opflakkering van het coronavirus weer een stokje voor.

“De ‘Mission: Impossible’-films zijn lastig op te nemen door de vele stunts en effecten, het filmteam probeert zo weinig mogelijk green screen te gebruiken”, klinkt het in het statement van Paramount.

Nog even wachten op het nieuwe avontuur van Ethan Hunt dus!

Ontdek meer