Nieuwe 'Spider-Man' schopt het tot top 10 beste films ooit

Karen Luiken-06 januari 2022 om 08:10

Wel of geen pandemie, bioscopen dicht of niet, ‘Spider-Man: No Way Home’ heeft het geflikt. De film met Tom Holland in de hoofdrol is in de top 10 van meest succesvolle Amerikaanse film ooit terechtgekomen.

De trailer behaalde een record, kaartjes raakten nog voor de première uitverkocht en de film harkte bracht no time 1 miljard dollar in het laatje. De cijfers die ‘Spider-Man: No Way Home’ bereikt, zijn absurd. De titel draait nog steeds op het witte doek en ze zullen dus nog wel oplopen, maar toch heeft de titel nú al een plekje in de top 10 van meest succesvolle Amerikaanse films aller tijden weten te bemachtigen.

Kijken we naar de succesvolste films wereldwijd, dan staat de nieuwste ‘Spider-Man’ nog op de twaalfde plek. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat-ie ook daar een paar plaatjes omhoog kruipt. ‘Avatar’ voert in deze lijst de koppositie aan, gevolgd door ‘Avengers: Endgame’, ‘Titanic’, ‘Star Wars: Episode VII – The Force Awakens’ en ‘Avengers: Infinity War’.

Nieuwe 'James Bond' laat jaren op zich wachten

Karen Luiken-30 juni 2022 om 05:33

Het gaat nog wel even duren voordat de nieuwe ‘James Bond’-film in productie gaat. Producer Barbara Broccoli heeft in een gesprek met Deadline onthuld dat de opnames nog zeker twee jaar op zich laten wachten.

De meest recente ‘James Bond’-film ‘No Time To Die’ kwam vorig jaar uit. Acteur Daniel Crag speelt daarin voor de allerlaatste keer de hoofdrol. Er moet nu gezocht worden naar een vervanger voor hem, maar die zoektocht is volgens producer Barbara nog niet gestart.

“Nog niemand is in de running”, zegt ze. “We zijn aan het uitzoeken waar we met hem heen moeten. We praten erover. Er is nog geen script en we kunnen er pas een bedenken als we hebben besloten hoe we de volgende film gaan benaderen, want het wordt echt een heruitvinding van Bond. We moeten opnieuw uitvinden wie hij is en dat kost tijd. Ik zou zeggen dat het nog minstens twee jaar duurt voor de opnames starten.”

Emma Roberts gecast in spin-off 'Spider-Man'

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:45

Goed nieuws voor de fans van Emma Roberts, want er werd net bekendgemaakt dat ze gecast is in 'Madame Web', een spin-off van de 'Spider-Man'-franchise!

Roberts vervoegt dus Dakota Johnson en Sydney Sweeney als hoofdcast van de opkomende Marvelfilm 'Madame Web'.

In de stripverhalen van Marvel is Madame Web een oudere vrouw met myasthenia gravis, een ziekte waardoor ze levenslang aan een levenshulpapparaat hangt. Dat apparaat heeft de vorm van een spinnenweb.

Voorlopig is nog niet geweten of de film zou focussen op de oudere versie van het personage, of ze met Dakota Johnson als hoofdrolspeelster een meer jongere versie zullen neerzetten.

De film zou eind 2023 in de zalen te zien zijn.

Ontdek meer