'Don't Look Up' in top 3 beste Netflix-films ooit

Karen Luiken-06 januari 2022 om 07:54

‘Don’t Look Up’ is in de top 3 geëindigd van meest succesvolle Netflix-films ooit. De titel staat nog geen twee weken online, maar wint het nu al van hits als ‘The Kissing Booth 2’ en ‘Extraction’.

Netflix heeft een lijstje gedeeld met daarin tien Engelstalige films die in de eerste 28 dagen na de release het vaakst werden bekeken. Op de eerste plek staat ‘Red Notice’ uit 2021, gevolgd door ‘Bird Box’ uit 2018. ‘Don’t Look Up’ vult het podium aan met brons.

Na de film met Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrol verdienen ook de films ‘Extraction’, ‘The Irishman’, ‘The Kissing Booth 2’, ‘The Unforgivable’, ‘6 Underground’, ‘Spenser Confidential’ en ‘Enola Holmes’ een plekje in de lijst.

Nieuwe 'Scream' verslaat 'Spider-Man: No Way Home'

Karen Luiken-18 januari 2022 om 16:55

‘Spider-Man’ heeft in het openingsweekend zó goed gescoord, dat je zou denken dat het niet beter zou kunnen. Maar de gloednieuwe ‘Scream’ bewijst dat niets minder waar is. De horror heeft het nóg beter gedaan dan de superheldenfilm met Tom Holland.

‘Scream’ heeft in het eerste weekend sinds de release maar liefst 34 miljoen dollar in het laatje weten te brengen. Een indrukwekkende oogst die een stuk hoger ligt dan de eerste verdiensten van ‘Spider-Man: No Way Home’. Laatstgenoemde film verdiende in het openingsweekend namelijk ‘slechts’ 25 miljoen dollar.

Kleine kanttekening bij dit verhaal is wel dat het openingsweekend van ‘Spider-Man’ drie dagen duurde en dat van ‘Scream’ vier dagen. De horrorfilm kwam namelijk uit op de Amerikaanse feestdag Marthin Luther Kingdag, waardoor het weekend een dagje langer werd.

In de nieuwe ‘Scream’ keren we 25 jaar na het eerste deel terug naar Woodsboro, het dorpje waar het allemaal is begonnen. De bewoners worden opnieuw geteisterd door een moordenaar die zich achter een eng masker schuilt en zich voornamelijk lijkt te richten op tieners.

Opnames ‘Black Panther: Wakanda Forever’ terug gestart

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 08:59

Goed nieuws voor de Marvelfanaten onder jullie want Marvel & Disney hebben laten weten dat de opnames van de sequel op de monsterhit ‘Black Panther’, ‘Wakanda Forever’, terug gestart zijn. Actrice Letitia Wright, die in de film de zus van de overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman speelt, keert terug in een belangrijkere rol. Er gaan zelfs roddels de ronde dat Marvel van plan is om haar de fakkel te laten overnemen van haar broer.

De productie werd meermaals stopgezet door de opflakkering van het coronavirus, maar als alles vanaf nu goed verloopt, zou de film dit najaar nog in de zalen te zien zijn.

Ontdek meer