'Frozen' komt tot leven op ijssculpturenpark in China

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:22

Altijd al willen weten hoe de wereld van Elsa en Anna uit ‘Frozen’ er in real life uit zou zien? Boek een ticket naar China en je komt erachter. Daar vind je een enorm ijssculpturenfestival met prachtige gebouwen, beelden en paleizen van ijs en sneeuw.

Van beelden tot hele gebouwen die uit ijs zijn gehouwen, wandelingen én verschillende activiteiten met sneeuwthema. Het is allemaal te bewonderen in Harbin, een stadje in de noordwestelijke hoek van China. Het is er kouder dan in de rest van het land en winters zijn er langer. Temperaturen dalen in de maand januari vaak tot onder de -15 graden.

Tijdens de koudste tijd van het jaar, tussen eind december en februari, wordt de stad omgetoverd tot een heus ‘Frozen’-paradijs. Bezoekers van over de hele wereld komen dan naar Harbin om een breed scala aan tentoongestelde sneeuw- en ijskunst te verkennen. Je kunt er ijsvisssen, ijshockeyen, sleeën en allerlei andere activiteiten beleven.

Dit jaar staat ‘Ice and Snow World’, zoals het festival heet, in het teken van de Olympische Winterspelen. Die starten begin februari in de Chinese hoofdstad Peking.

Kom mee skiën met TAGMAG in San Sicario!

Samuel Wornoo-08 november 2021 om 13:50

De krokusvakantie komt er snel aan en dan is het natuurlijk tijd om te skiën of snowboarden! Van 22 februari tot 6 maart 2022 organiseert The Graduates by Route Du Soleil in samenwerking met TAGMAG dé perfecte skivakantie voor Belgische jongeren die er voor een betaalbaar prijsje even tussenuit willen.

Het Olympic Center Hotel in San Sicario (Italië) werd speciaal voor de Graduates volledig afgehuurd. De appartementen, die aan 4-8 personen onderdak bieden, zijn volledig uitgerust met een eigen balkon en badkamer. Vlakbij het complex wordt een privé après-ski terras gebouwd waar na het skiën perfect verbroederd en gefeest kan worden!

Het Graduates-team zal er voor zorgen dat er ook naast de piste één en ander te beleven valt en voorziet een paar spectaculaire activiteiten die volledig gratis zijn voor iedereen. Uiteraard zijn die niet verplicht en kan er meegedaan worden wanneer men wilt. Zo kan je de lucht in gekatapulteerd worden door de big air bag, gaan skiën in je beste kerstmankostuum tijdens de santa ski, snelheidsrecords breken met de snowscooter, en zorgen dat je je de dag niet meer herinnert tijdens de après-ski. Meer dan genoeg te doen dus!

Wie kan zich inschrijven?
Iedereen tussen de 16-18 jaar die goesting heeft in een fantastisch leuke vakantie. Voor meer informatie kan je terecht op de website van The Graduates, of als je je meteen wilt inschrijven kan dat hier (vergeet TAGMAG niet te vermelden bij je inschrijving).

We zien je graag op je skilatten in Italië!

Je kunt overnachten in het SATC-appartement van Carrie Bradshaw

Karen Luiken-04 november 2021 om 07:54

Heb jij je altijd al willen wanen in de wereld van Carrie Bradshaw? Ben jij stikjaloers op haar schattige appartementje in New York, haar overvolle kledingkast en de vele Cosmopolitans die ze naar binnen werkt? Goed nieuws: je kunt nu haar leven leiden. Airbnb verhuurt in november een appartement dat verdacht veel lijkt op het stekkie waar Carrie in ‘Sex in the City’ vertoeft.

De woning bevat alles wat een fan van SATC begeert. Gasten worden virtueel begroet door Sarah Jessica Parker en krijgen vervolgens volledige toegang tot haar huis. Inclusief het bureau waar ze haar vele columns schreef, een goedgevulde inloopkast (mét tutu) en vrolijke kleurtjes.

Sarah Jessica Parker, die Carrie Bradshaw speelt, deelt het nieuws met een foto via Instagram. “Airbnb heeft het ‘Sex and the City’-appartement van Carrie Bradshaw nagebouwd”, schrijft ze. “Ik werk met hen samen om gelukkige gasten een overnachting aan te bieden. Het is heerlijk om in zo’n vertrouwde omgeving te zijn, en we denken dat je dol zult zijn op alle herinneringen aan Carrie die je hier aan zal treffen. Ga kijken wat er in de kast hangt, probeer een beetje te schrijven en neem een Cosmo.”

Omdat het inmiddels 23 jaar geleden is dat de originele ‘Sex and the City’ verscheen, betaal je voor een nacht maar 23 dollar. Enige nadeel is dat het appartement slechts twee nachten verhuurd wordt. Boeken kan vanaf 8 november, dus wees er snel bij!

1
2
3

Ontdek meer