'Frozen' komt tot leven op ijssculpturenpark in China

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:22

Altijd al willen weten hoe de wereld van Elsa en Anna uit ‘Frozen’ er in real life uit zou zien? Boek een ticket naar China en je komt erachter. Daar vind je een enorm ijssculpturenfestival met prachtige gebouwen, beelden en paleizen van ijs en sneeuw.

Van beelden tot hele gebouwen die uit ijs zijn gehouwen, wandelingen én verschillende activiteiten met sneeuwthema. Het is allemaal te bewonderen in Harbin, een stadje in de noordwestelijke hoek van China. Het is er kouder dan in de rest van het land en winters zijn er langer. Temperaturen dalen in de maand januari vaak tot onder de -15 graden.

Tijdens de koudste tijd van het jaar, tussen eind december en februari, wordt de stad omgetoverd tot een heus ‘Frozen’-paradijs. Bezoekers van over de hele wereld komen dan naar Harbin om een breed scala aan tentoongestelde sneeuw- en ijskunst te verkennen. Je kunt er ijsvisssen, ijshockeyen, sleeën en allerlei andere activiteiten beleven.

Dit jaar staat ‘Ice and Snow World’, zoals het festival heet, in het teken van de Olympische Winterspelen. Die starten begin februari in de Chinese hoofdstad Peking.

Plassen in zee? Spanje voert boete in!

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 15:43

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed! De Spaanse badstad Vigo gaat een boete uitschrijven voor mensen die plassen in de zee.

Vanaf nu is het in de populaire Spaande badplaats verboden om te plassen in het zeewater of op het strand. Wie toch betrapt wordt op wildplassen, riskeert een boete van maar liefst 750 euro!

Maar hoe de stad dat net gaat controleren is nog niet geweten. Maar waarschijnlijk zullen ze niet met duikbrillen gaan controleren in de zee! :D

In 2023 komt er een nachttrein naar Barcelona

Dieter Blarinckx-23 juni 2022 om 06:40

Fantastisch nieuws voor de reizigers onder jullie die al eens graag de trein pakken om op verlof te gaan. Vanaf 2023 zou het immers mogelijk zijn om met een nachttrein te reizen naar Barcelona!

European Sleeper, een Nederlands nachttreininitiatief, wil nu ook een nachttrein naar Barcelona laten rijden. De trein zal vertrekken in Amsterdam en zal dan tussenstops maken in Antwerpen en Brussel.

Ze mikken momenteel op de zomer van 2023, maar "hoe eerder, hoe beter" klinkt het in hun persbericht dat werd uitgestuurd. De trein zou in een normale week dan 3x rijden.

Meer updates zullen sowieso later nog gedeeld worden!

Ontdek meer