Nostalgie: 'Putt-Putt' en 'Freddi Fish' komen volgend jaar naar Nintendo Switch!

Nico De Greef-28 december 2021 om 15:54

Wie opgroeide in de jaren '90 weet het nog als de dag van gisteren: Freddi Fish, Spy Fox, Putt-Putt en Pyjama Sam waren voor heel wat nineties kids de allereerste games waarmee ze in aanraking kwamen.

Wie de heerlijke nostalgie van deze klassiekers wil opsnuiven, krijgt daar binnenkort de kans toe: uitgever UFO Interactive heeft namelijk bekendgemaakt dat ze binnenkort twee klassiekers opnieuw zullen uitbrengen. Het gaat hierbij om de spellen Freddi Fish 3 en Putt-Putt Travels Through Time. (Bekend als Freddi Fish 3: De Zaak van de Gestolen Trompetschelp en Putt-Putt 2: De Reis Door De Tijd in het Nederlands).

En fans hoeven helemaal niet lang te wachten om met de gele vis of het paarse autootje te kunnen spelen: vanaf 3 januari al zullen beide spellen verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop!

Humongous Entertainment (de ontwikkelaar achter de educatieve point-and-click spellen) kondigde in 2019 al aan dat meerdere titels de overstap zouden maken naar console. Of de spellen op een gegeven moment ook naar andere console-platformen zoals PlayStation of Xbox zullen komen, is niet duidelijk.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer