Nostalgie: 'Putt-Putt' en 'Freddi Fish' komen volgende week naar Nintendo Switch!

Nico De Greef-28 december 2021 om 15:54

Wie opgroeide in de jaren '90 weet het nog als de dag van gisteren: Freddi Fish, Spy Fox, Putt-Putt en Pajama Sam waren voor heel wat nineties kids de allereerste games waarmee ze in aanraking kwamen.

Wie de heerlijke nostalgie van deze klassiekers wil opsnuiven, krijgt daar binnenkort de kans toe: uitgever UFO Interactive heeft namelijk bekendgemaakt dat ze binnenkort twee klassiekers opnieuw zullen uitbrengen. Het gaat hierbij om de spellen Freddi Fish 3 en Putt-Putt Travels Through Time. (Bekend als Freddi Fish 3: De Zaak van de Gestolen Trompetschelp en Putt-Putt 2: De Reis Door De Tijd in het Nederlands).

En fans hoeven helemaal niet lang te wachten om met de gele vis of het paarse autootje te kunnen spelen: vanaf 3 januari al zullen beide spellen verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop!

Humongous Entertainment (de ontwikkelaar achter de educatieve point-and-click spellen) kondigde in 2019 al aan dat meerdere titels de overstap zouden maken naar console. Of de spellen op een gegeven moment ook naar andere console-platformen zoals PlayStation of Xbox zullen komen, is niet duidelijk.

Disney-versie van De Sims komt uit in december!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:17

Enkele weken geleden maakte Disney bekend dat er een game in de maak is à la De Sims, waarbij je een eigen Disney-dorp met Disney-personages kan bouwen. En daar is nu meer nieuws over.

Disney Dreamlight Valley is een droomwereld waar alle Disney- en Pixar- personages vredig samenwonen. Tot een duistere kracht genaamd The Forgetting in duisternis hult. Samen met Mickey, Donald, Wall-E, prinses Elsa en tal van andere bekende figuren moet jij de magische vallei terug in ere herstellen. Dat kan door vriendschappen te sluiten en missies voor verschillende Disney-helden en slechteriken te voltooien. Je kan ook je eigen Disney-huis bouwen en inrichten!

Volgens Disney gaat het hier om een free-to-play levenssimulatiegame, waardoor het veel weg zal hebben van de populaire gamefranchise De Sims.

Ook maakte Disney bekend dat de game vanaf 6 december in early access verkrijgbaar zal zijn op alle platformen.

Check hier al een sneak preview:

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Ontdek meer