Tiener gaat feesten met coronabesmetting en riskeert nu celstraf

Karen Luiken-28 december 2021 om 11:23

Een avondje stappen komt een Australische tiener hoogstwaarschijnlijk duur te staan. De 19-jarige wist dat hij corona had, maar besloot ondanks zijn besmetting toch de deur uit te gaan voor feestje in een drukke club. Hij is gearresteerd, melden verschillende media.

De jongen zou op 17 december om 22.18 uur een bericht hebben ontvangen waarin stond dat hij positief was getest op het coronavirus. Een half uur later stond hij in een club te feesten. Honderden andere bezoekers die mogelijk met hem in aanraking zijn gekomen, moesten vervolgens verplicht in isolatie.

Hoewel de tiener beweert dat hij pas een dag later het bericht zou hebben gelezen waarin stond dat hij corona had, riskeert hij nu een celstraf van twee jaar en een boete van omgerekend bijna 13.000 euro. Hij is op borgtocht vrijgelaten en moet op 18 februari voorkomen.

(Photo by Alexander Popov on Unsplash)

Oma van 17 kinderen is opnieuw zwanger van 24-jarige echtgenoot

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 12:00

Cheryl, een grootmoeder van 17 kinderen, is 61 jaar oud maar haar kinderwens is er nog steeds. De vrouw maakte op TikTok bekend dat ze samen met haar 24-jarige echtgenoot nog een kindje verwacht.

Het is niet de eerste keer dat Cheryl in de aandacht komt op sociale media. In 2021 trouwde ze met Quran McCain die maar liefst 37 jaar jonger is. Het huwelijk kon je volgen via een live stream. Het koppel wil nu de volgende stap zetten en hun gezin uitbreiden met een baby.

Last van hooikoorts? Seks helpt!

Karen Luiken-15 juni 2022 om 07:22- Foto:

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Neusspray, tissues, loratadine en cetirizine. Iedereen met hooikoorts zal deze producten herkennen. Ze kunnen helpen of in ieder geval verlichting bieden, maar wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat het beste medicijn tussen de lakens te vinden is. Uit onderzoek is gebleken dat seks kan helpen in de strijd tegen jeukende ogen, loopneuzen en niesen. Dat meldt Ladbible.

Experts vonden in 2019 een verband tussen seks en de neusholtes. Een intiem avontuurtje in bed zou ervoor zorgen dat de bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, waardoor verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen minder waterig worden.

“Seks kan van tijd tot tijd worden gedaan om de verstopping te verlichten”, legt Sina Zarrintan in het tijdschrift Medical Hypotheses. “Patiënten kunnen het aantal sekspartijtjes aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Oftewel: hoe erger je klachten zijn, hoe vaker je tussen de lakens moet duiken. Easy as that!

Ontdek meer