De Jamies verhuizen naar latere datum

Karen Luiken-24 december 2021 om 10:05

De uitreiking van De Jamies gaat niet door op de geplande datum. De winnaars van dé awardshow voor Vlaamse creatievelingen op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch zouden bekend worden gemaakt tijdens Filmfestival Oostende, maar dat evenement wordt verplaatst naar een later moment. De Jamies verhuizen mee.

De organisatie van Filmfestival Oostende heeft vanwege de beslissing van het Overlegcomité om bioscopen dicht te gooien, besloten om het evenement – dat eigenlijk van 21 tot en met 29 januari zou plaatsvinden – uit te stellen naar een latere datum. Hetzelfde geldt voor de uitreiking van De Jamies, die op 28 januari op de agenda stond.

Het is de tweede keer dat Filmfestival Oostende niet kan doorgaan wegens verstrengde coronamaatregelen. De nieuwe datum kan pas worden vastgelegd zodra er duidelijkheid is omtrent de heropening van de bioscopen.

Voor De Jamies zijn videomakers in veertien verschillende categorieën genomineerd. Daaronder vallen ook bekende namen als Acid, Average Rob, Flo Windey, Bockie De Repper, Tiany Kiriloff, Henck Rijkaert en Linde Merckpoel.

Opnieuw een record voor vierde seizoen 'Stranger Things'

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:33

Het houdt niet op met de mijlpalen die 'Stranger Things 4' bereikt. Hoewel het seizoen nog niet eens compleet is - vrijdag verschijnen de laatste twee afleveringen op Netflix - breekt het record na record. Ook nu heeft de serie weer een nieuwe prestatie te pakken.

In de eerste 28 dagen na de première van het vierde seizoen werd er maar liefst 930 miljoen uur naar de serie gekeken. En dat is veel, aangezien geen enkele andere Engelstalige Netflix-serie deze cijfers wist te bereiken. Er is volgens Deadline slechts één andere show die het beter deed: ‘Squid Game’. Die Zuid-Koreaanse hitserie werd in de eerste maand sinds de release 1,6 miljard uur gestreamd.

Zoals gezegd is het vrijdag tijd voor de laatste twee afleveringen van ‘Stranger Things 4’. Die duren langer dan eerdere afleveringen en hebben een totaalduur van zo’n vier uur. De achtste aflevering duurt 85 minuten, de negende en tevens laatste bijna 2,5 uur.

Spotify lanceert karaoke-functie

Karen Luiken-28 juni 2022 om 15:22- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify is bezig met het uitrollen van een geheel nieuwe karaokemodus. Oftewel: keihard meezingen met jouw favoriete klassiekers wordt vanaf nu mogelijk!

De functie kan geactiveerd worden terwijl je naar een nummer op een mobiel apparaat luistert. Doe je dat? Dan krijg je de songtekst van de track te zien en kun je via een ingebouwde microfoon meezingen. Spotify beoordeelt vervolgens je zangkwaliteiten met een score.

De karaoke-functie is alleen beschikbaar als je de meest recente versie van Spotify hebt gedownload. Done deal? Selecteer dan een liedje naar keuze en ga naar de lyrics-optie onderaan je scherm. Zodra de songtekst van het nummer wordt weergeven, kun je op de ‘sing’-knop drukken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Het goede nieuws is dat je geen premium Spotify-abonnee hoeft te zijn om de meezingfunctie te kunnen gebruiken. Het slechte nieuws is dat de nieuwe update nog niet bij alle gebruikers zichtbaar is. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Ontdek meer