Must-see: film 'Jinn' op nieuw platform Pepr

Karen Luiken-24 december 2021 om 09:50

Ons land heeft er een nieuw filmplatform bij. Op Pepr, een plek waar zwarte filmmakers en krachtige verhalen een podium krijgen, vind je allerlei titels met een sterk verhaal over vaak onderbelichte onderwerpen die niet in de bioscoop of op tv worden uitgezonden.

Pepr selecteert de beste films over de hele wereld die je vanuit je luie stoel (of beter nog: op het puntje van je stoel) kunt bekijken. Het nieuwe jaar wordt door het platform afgetrapt met de komst van de Amerikaanse dramafilm ‘Jinn’.

De titel vertelt het verhaal van de 17-jarige Summer, wiens wereld compleet op z’n kop wordt gezet nadat haar moeder Jade, een populaire meteoroloog, zich abrupt bekeert tot de islam. Deze verandering en een beginnende liefde zetten Summer ertoe om haar identiteit opnieuw te evalueren.

‘Jinn’ is een prijswinnende dramafilm die inspeelt op de actualiteiten van het hedendaagse tienerleven. De film is vanaf 20 januari te zien via Pepr.

Opnames ‘Black Panther: Wakanda Forever’ terug gestart

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 08:59

Goed nieuws voor de Marvelfanaten onder jullie want Marvel & Disney hebben laten weten dat de opnames van de sequel op de monsterhit ‘Black Panther’, ‘Wakanda Forever’, terug gestart zijn. Actrice Letitia Wright, die in de film de zus van de overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman speelt, keert terug in een belangrijkere rol. Er gaan zelfs roddels de ronde dat Marvel van plan is om haar de fakkel te laten overnemen van haar broer.

De productie werd meermaals stopgezet door de opflakkering van het coronavirus, maar als alles vanaf nu goed verloopt, zou de film dit najaar nog in de zalen te zien zijn.

‘Encanto’ kent grootste hit sinds ‘Let It Go’!

Dieter Blarinckx-15 januari 2022 om 10:15

‘Encanto’, de gloednieuwe animatiefilm van Disney, heeft een zotte hit beet met ‘We Don’t Talk About Bruno’. Het lied is zelfs hét populairste lied sinds ‘Let It Go’ uit Frozen. En dat wil wel al wat zeggen…

‘We Don't Talk About Bruno’ staat zo plots naast Adele en Lil Nas X in de Billboard Hot 100. Ook op Spotify is het één van de meest gestreamde tracks van het moment, om over TikTok maar te zwijgen…

De muziek werd geschreven door Lin Manuel Miranda, die ook de muziek van ‘Moana’ en ‘Hamilton’ schreef. Momenteel werkt Miranda aan de soundtrack van de opkomende film ‘The Little Mermaid’.

Beluister ‘We Don’t Talk About Bruno’ hier:

Ontdek meer