Enorme mijlpaal voor nieuwste 'Spider-Man'

Karen Luiken-20 december 2021 om 07:51

Bioscoopbezoekers weten hun weg naar de nieuwste ‘Spider-Man’ goed te vinden. In het eerste weekend dat ‘No Way Home’ in Noord-Amerikaanse theaters te zien was, werd er al een kwart miljard dollar opgebracht.

Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 253 miljoen dollar. Hoogstwaarschijnlijk komt daar dankzij bioscopen in andere delen van de wereld nog eens 334 miljoen bij.

Met de cijfers die in de Verenigde Staten zijn behaald, heeft ‘Spider-Man: No Way Home’ een plekje in de top drie van best verdienende films in het openingsweekend. Alleen ‘Avengers: Endgame’ uit 2019 en ‘Avengers: Infinity War’ uit 2018 deden het beter dan de titel met Tom Holland in de hoofdrol.

In ons land wordt de film overigens ook goed bezocht. Bijna 40.000 Belgische bezoekers zorgden vorige week voor de beste openingsdag van een bioscoopfilm in 2021.

De tweede 'Minions'-film speelt woensdag in de bioscoop!

Dieter Blarinckx-03 juli 2022 om 19:01

Banana! Goed nieuws voor de fans van de 'Despicable Me'-franchise, want de tweede 'Minions'-film speelt vanaf woensdag in alle Belgische bioscopen!

De Minions terug in een nieuwe 3D-animatiefilm voor de hele familie over de droom van een 12-jarige om de grootste superschurk ter wereld te worden in 'Minions: Hoe Gru Superschurk Werd'. Deze feelgood-film zit vol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie.

Check hieronder alvast een korte sneak preview en ontdek 'm vanaf woensdag in een bioscoop bij jou in de buurt!

Dus zó werd het zinken in 'Titanic' gefilmd!

Dieter Blarinckx-01 juli 2022 om 19:20

Eén van de meest succesvolle en impressionante films tot op vandaag, blijft toch wel de kaskraker 'Titanic' uit 1997. Maar wat velen zich nog steeds afvragen is hoe ze net de zinkscènes gefilmd hebben. En daar is nu een simpel antwoord op!

Het YouTube-kanaal StudioBinder postte onlangs een video waarin duidelijk en simpel wordt uitgelegd hoe regisseur James Cameron de verschillende zinkscènes net filmde en in beeld bracht.

Wat velen onder jullie bijvoorbeeld al niet wisten is dat Cameron een praktisch exacte replica bouwde van het schip, dat zelfs in een helling in het water geplaatst kon worden om zo echt te zinken!

Benieuwd naar meer? Check dan zeker de video hieronder:

Ontdek meer