Enorme mijlpaal voor nieuwste 'Spider-Man'

Karen Luiken-20 december 2021 om 07:51

Bioscoopbezoekers weten hun weg naar de nieuwste ‘Spider-Man’ goed te vinden. In het eerste weekend dat ‘No Way Home’ in Noord-Amerikaanse theaters te zien was, werd er al een kwart miljard dollar opgebracht.

Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 253 miljoen dollar. Hoogstwaarschijnlijk komt daar dankzij bioscopen in andere delen van de wereld nog eens 334 miljoen bij.

Met de cijfers die in de Verenigde Staten zijn behaald, heeft ‘Spider-Man: No Way Home’ een plekje in de top drie van best verdienende films in het openingsweekend. Alleen ‘Avengers: Endgame’ uit 2019 en ‘Avengers: Infinity War’ uit 2018 deden het beter dan de titel met Tom Holland in de hoofdrol.

In ons land wordt de film overigens ook goed bezocht. Bijna 40.000 Belgische bezoekers zorgden vorige week voor de beste openingsdag van een bioscoopfilm in 2021.

Opnames ‘Black Panther: Wakanda Forever’ terug gestart

Dieter Blarinckx-16 januari 2022 om 08:59

Goed nieuws voor de Marvelfanaten onder jullie want Marvel & Disney hebben laten weten dat de opnames van de sequel op de monsterhit ‘Black Panther’, ‘Wakanda Forever’, terug gestart zijn. Actrice Letitia Wright, die in de film de zus van de overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman speelt, keert terug in een belangrijkere rol. Er gaan zelfs roddels de ronde dat Marvel van plan is om haar de fakkel te laten overnemen van haar broer.

De productie werd meermaals stopgezet door de opflakkering van het coronavirus, maar als alles vanaf nu goed verloopt, zou de film dit najaar nog in de zalen te zien zijn.

‘Encanto’ kent grootste hit sinds ‘Let It Go’!

Dieter Blarinckx-15 januari 2022 om 10:15

‘Encanto’, de gloednieuwe animatiefilm van Disney, heeft een zotte hit beet met ‘We Don’t Talk About Bruno’. Het lied is zelfs hét populairste lied sinds ‘Let It Go’ uit Frozen. En dat wil wel al wat zeggen…

‘We Don't Talk About Bruno’ staat zo plots naast Adele en Lil Nas X in de Billboard Hot 100. Ook op Spotify is het één van de meest gestreamde tracks van het moment, om over TikTok maar te zwijgen…

De muziek werd geschreven door Lin Manuel Miranda, die ook de muziek van ‘Moana’ en ‘Hamilton’ schreef. Momenteel werkt Miranda aan de soundtrack van de opkomende film ‘The Little Mermaid’.

Beluister ‘We Don’t Talk About Bruno’ hier:

Ontdek meer