Adele en Ed Sheeran grootste kanshebbers BRIT Awards

Karen Luiken-20 december 2021 om 07:28

Adele en Ed Sheeran maken samen met Dave en Little Simz de meeste kans op een BRIT Award. De artiesten hebben per persoon vier nominaties op hun naam staan.

Er zijn dit jaar verschillende genderneutrale categorieën opgesteld. In vier daarvan nemen Adele en Ed Sheeran het tegen elkaar op. Zij zijn genomineerd voor album van het jaar, artiest van het jaar, beste pop/R&B en liedje van het jaar.

Vorige maand werd duidelijk dat de gendercategorieën die mannelijk en vrouwelijk talent van elkaar scheiden, dit jaar geschrapt worden bij de uitreiking van de BRIT Awards. De vrees ontstond toen dat vrouwelijke sterren weinig nominaties zouden krijgen, maar niets blijkt volgens de BBC minder waar. Integendeel juist: er zijn in het afgelopen decennium nog nooit zoveel vrouwelijk tegelijk genomineerd. Naast Adele zijn ook Dua Lipa en Olivia Rodrigo genomineerd voor meerdere prijzen.

Modeontwerper Thierry Mugler overleden

Karen Luiken-24 januari 2022 om 16:37

De Franse modeontwerper Thierry Mugler is afgelopen zondag overleden. Hij is 73 jaar geworden.

Het verdrietige nieuws is via Instagram bekendgemaakt door het team van de ontwerper. “We vinden het verschrikkelijk om aan te moeten kondigen dat Mr. Manfred Thierry Mugler op zondag 23 januari is overleden”, klinkt het. “Dat hij in vrede mag rusten.”

Thierry stopte in 2002 met designen, maar besloot in 2019 toch nog een uitzondering voor Kim Kardashian te maken. De jurk die zij droeg tijdens het Met Gala was door hem ontworpen.

Een andere klant was Beyoncé. Zij reageert net als veel andere sterren op het overlijden van Thierry. “Rust zacht”, schrijft ze.

Zien: Nora Gharib haalt twee 10'en in DWTS

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 06:51

Wie afgelopen zaterdag naar 'Dancing With The Stars' keek, zag hoe Nora Gharib met een passionele dans de eerste twee tienen binnenhaalde. De jury was lovend over haar dans met Adrián Baringa, haar vaste danspartner dit seizoen.

Nora vertelde voor de dans dat ze het moeilijk heeft om die passionele kant in haar naar voren te brengen. Aan de jury vertelde ze dat ze deze opdracht ook meer als een acteeropdracht zag, waardoor dat passionele er volledig doorkwam. En met goed resultaat, want voor de eerste keer in de geschiedenis van 'Dancing With The Stars' werden er twee tienen uitgedeeld!

Check haar passionele moves vanaf 03:27!

Ontdek meer