Tomorrowland mag 3 (!) weekenden organiseren

Karen Luiken-17 december 2021 om 17:33

Alle feestjes die we vanwege corona moesten missen worden komend jaar dubbel en dwars ingehaald. Mede dankzij Tomorrowland. De organisatie van het festival mag die jaar niet de gebruikelijke twee weekenden organiseren, maar drie.

De provincie Antwerpen, de plek waar het grote spektakel plaatsvindt, heeft toestemming gegeven voor drie weekenden Tomorrowland. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, maar er moeten nog wel extra maatregelen genomen worden om de hinder voor de buurt te verminderen. Gevolg daarvan is dat het sluitingsuur van het welkomstfeest op camping Dreamville volgens VRT is vervroegd naar middernacht. Ook zet Tomorrowland geen eigen helikopters in.

Dat het festival wordt verspreid over drie weekenden is overigens wel eenmalig.

Alles wat je moet weten over Hype'O Dream

Karen Luiken-03 juli 2022 om 11:57- Foto:

Hype'O Dream

Zoek je outfit vast uit, loop je gloednieuwe festivalsneakers in en haal drank in huis voor de afterparty. Over precies vijf dagen gaat Hype’O Dream van start, een tweedaags festival dat plaatsvindt bij Weymeerschen in Waregem. Dit is alles wat je moet weten.

Openingstijden
Het festival begint vrijdag om 16.00 uur en duurt die dag tot 01.00 uur. Zaterdag ben je van 12.00 tot 01.00 uur welkom.

Verschillende stages
Vrijdag kun je van twee verschillende stages bezoeken: de Mirage Mainstage en Mystery Party Stage. Zaterdag komen er daar met de Flashback, Wet Dream, IMPKT en Fantasy Stage nog vier bij.

Leeftijd
Je moet minimaal zestien jaar oud zijn om het festival te mogen betreden. Neem een identiteitskaart waarmee je jezelf kunt legitimeren.

Betalen
Bij de ingang van het festival ontvang je en armbandje dat je via Payconiq kunt opwaarderen met muntjes. Zonder armband kun je geen eten of drinken kopen. Contant geld kun je thuislaten.

Kluisjes
Op het festivalterrein zijn kluisjes aanwezig. Voor een medium locker betaal je zes euro, voor een grote kluis negen. Je kunt je locker reserveren via de website van Hype’O Dream.

Vervoer
Je kunt Hype’O Dream op een aantal verschillende manieren gebruiken:

  • Fiets - er is een gratis fietsenstalling aan de Oosterlaan, op 700 meter afstand van de hoofdingang
  • Bus - op zaterdag rijdt er een speciale bus van en naar het festivalterrein. Je hebt hier een kaartje voor nodig dat je via de website van Hype’O Dream kunt kopen.
  • Trein - het station van Waregem ligt op slechts tien minuten wandelen van het festivalterrein. Op zaterdag rijden er extra nachttreinen van Waregem naar Brugge en Popreringe. Instappen is alleen toegestaan met een Hype’O Dream-treinkaartje. Je betaalt via de website van het festival 15,50 voor een retour.
  • Auto - er zijn verschillende parkeerplaatsen in de omgeving van het festivalterrein. Kijk voor alle locaties op deze website.

Heb je nog geen kaartje? Kopen kan hier!

De time-table van REFEST staat online!

Karen Luiken-03 juli 2022 om 11:49- Foto:

Photo by Maxime Bhm on Unsplash

Als jij een groot fan bent van hiphop en rap, kan het je bijna niet ontgaan zijn: België krijgt er over een kleine drie weken een nieuw festival bij. Op zaterdag 23 juli vindt REFEST plaats, een dansfeest met een unieke mix van de beste artiesten en dj’s uit België en Nederland.

We kondigden eerder al aan welke artiesten er op het evenement zullen optreden. Nu is inmiddels ook bekend op welke tijdstippen dat zal gebeuren. Het feest wordt afgetrapt door Kestified, die om 15.00 uur de eerste deuntjes door de speakers laat knallen. Hij wordt afgewisseld door Eagl, die net als hij een uur op het podium staat. Daarna is het de beurt aan Boef, DJ Yones en Yung Mavu.

Om 19.00 uur zorgt Zoey Hasselbank voor muziek, gevolgd door Frenetik en daarna opnieuw Zoey Hasselbank. De laatste uurtjes zijn gereserveerd voor Antoon, Hakimm, Snelle en tot slot weer Hakimm als afsluiter.

REFEST wordt gehouden in de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke. Kaartje kopen? Dat kan voor 45 euro via deze website.

Ontdek meer