Doodsoorzaak slachtoffers Astroworld bekend

Karen Luiken-17 december 2021 om 07:59

De doodsoorzaak van de tien mensen die om het leven kwamen tijdens het door Travis Scott georganiseerde festival Astroworld is bekend. Uit een officiële autopsie is volgens Amerikaanse media gebleken dat ze omkwamen door verstikking.

Eerder ging er nog een gerucht rond dat bezoekers van Astroworld begin november mogelijk geïnjecteerd werden met een medicijn. Nu blijkt dat – als het al gebeurd zou zijn – deze bizarre trend in drugsgebruik niet de doodsoorzaak is geweest. Hoewel bij één van de slachtoffers drugsgebruik als medeoorzaak wordt genoemd, blijft verstikking de voornaamste doodsoorzaak.

Het jongste dodelijke slachtoffer mocht slechts 9 jaar worden, de oudste 27. Travis Scott heeft na het festival aangeboden de begrafeniskosten van slachtoffers op zich te nemen, maar dat aanbod heeft een deel van de nabestaanden geweigerd.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Ontdek meer