Studie zegt het: sommige mensen hebben écht meer slaap nodig

Karen Luiken-16 december 2021 om 07:34

Goed nieuws voor iedereen die altijd moe is en het liefst de hele dag in bed zou liggen. Uit onderzoek is gebleken dat sommige mensen geboren zijn om meer te slapen.

De studie is afkomstig van de wetenschappers van het Mussachusetts General Hospital. Zij analyseerden genetische informatie van ruim 450.000 mensen en vroegen hen hoe vaak ze overdag een dutje deden. Vervolgens kregen verschillende kandidaten een apparaat waarmee hun slaap en activiteit werden gemeten.

Kijkend naar de resultaten deden de onderzoekers een bijzondere ontdekking. Sommige mensen deden ’s middags een dutje omdat ze slecht hadden geslapen of te vroeg wakker werden. Dat is normaal en gebeurt wel vaker. Maar er waren ook mensen die het deden omdat ze simpelweg meer slaap nodig hadden.

“Dit vertelt ons dat overdag slapen biologisch wordt aangestuurd en niet alleen door je omgeving of gedrag”, zegt Dr. Dashti volgens Ladbible.

(Photo by Kate Stone Matheson on Unsplash)

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Oma van 17 kinderen is opnieuw zwanger van 24-jarige echtgenoot

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 12:00

Cheryl, een grootmoeder van 17 kinderen, is 61 jaar oud maar haar kinderwens is er nog steeds. De vrouw maakte op TikTok bekend dat ze samen met haar 24-jarige echtgenoot nog een kindje verwacht.

Het is niet de eerste keer dat Cheryl in de aandacht komt op sociale media. In 2021 trouwde ze met Quran McCain die maar liefst 37 jaar jonger is. Het huwelijk kon je volgen via een live stream. Het koppel wil nu de volgende stap zetten en hun gezin uitbreiden met een baby.

Ontdek meer