Måneskin annuleert show op Lokerse Feesten

Karen Luiken-01 augustus 2021 om 04:30

De zomer zag er in eerste instantie rooskleurig uit voor fans van Måneskin. De winnaar van het songfestival zou dit seizoen meerdere keren ons Belgenlandje bezoeken voor een optreden. Eén van de geplande shows stond voor aankomende week op de agenda tijdens de Lokerse Feesten, maar door dat feest is nu een streep gezet. Dat maakt de organisatie van het evenement bekend.

Dit keer is het niet het coronavirus dat in de weg staat, maar een blessure van de drummer. “Måneskin liet ons weten dat ze hun concert op de Lokerse Feesten helaas moeten annuleren. Een blessure bij de drummer dwingt hen om enkele dagen rust te nemen”, aldus de organisatie van Lokerse Feesten.

De band is kapot van het nieuws. In een verklaring zeggen de songfestival-winnaars er het volgende over: “Het spijt ons zeer om dit aan te kondigen, maar helaas kunnen we donderdag niet spelen op de Lokerse Feesten. Ethan zal niet op tijd kunnen herstellen om de show te geven. Het gaat goed met hem en hij doet het rustig aan, maar hij heeft vrije tijd nodig. We kunnen niet wachten om jullie te zien en samen plezier te hebben.”

Fans die een kaartje hadden gekocht voor het feest, krijgen hun geld terug.

(foto: Reuters)

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Harry Styles headliner op Coachella

Karen Luiken-13 januari 2022 om 17:05

Harry Styles is dit jaar als headliner geboekt voor Coachella, een van ’s werelds bekendste muziekfestivals. Eerder werd al duidelijk dat ook Billie Eilish, Swedish House Mafia en Kanye West een optreden weg zullen geven.

Het nieuws over Billie, Swedish House Mafia en Kanye was gebaseerd op geruchten. Maar nu heeft de organisatie van Coachella ook zelf bevestigd dat de zangeres, dj's en rapper het podium van het festival zullen betreden. Net als Harry Styles, want ook hij is toegevoegd aan de line-up.

Coachella vindt (vooralsnog) in april plaats na twee jaar afwezigheid. In 2020 kon het feest vanwege het coronavirus niet doorgaan; toen zouden eigenlijk Frank Ocean, Rage Against the Machine en Travis Scott de headliners zijn. Ocean is al vastgelegd voor de editie van volgend jaar. Scott zou van de line-up zijn geschrapt na het drama dat zich op Astroworld afspeelde. En ook Rage Against the Machine staat niet meer op de planning.

Ontdek meer