Dit zijn de genomineerden voor De Jamies 2022

Karen Luiken-14 december 2021 om 16:55

De Jamies zijn terug! Dé awardshow voor Vlaamse creatievelingen op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch strijkt op vrijdag 28 januari neer in Oostende. Videomakers maken in veertien verschillende categorieën kans op een felbegeerde prijs. De genomineerden zijn inmiddels bekend.

Bijna 5000 mensen meldden zich dit jaar aan voor De Jamies. Dat gebeurde in veertien verschillende categorieën, waarvan er vier nieuw zijn. ‘Videograaf’, ‘Opkomend talent’, ‘Beste video van het jaar’ en ‘TikTok Business’ vervolledigen de lijst van ‘Vlog’, ‘Lifestyle’, ‘Dans & muziek’, ‘Comedy’, ‘Explainer’, ‘TikTok’, ‘YouTube’, ‘Kastiop Award’ en ‘Fictie’.

Een vakjury heeft voor elke categorie tien videomakers uitgekozen, die in de komende weken alles op alles moeten zetten om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Daaronder vallen ook bekende namen als Acid, Average Rob, Flo Windey, Bockie De Repper, Tiany Kiriloff, Henck Rijkaert en Linde Merckpoel.

Het uitbrengen van een stem kan tot 31 december via deze site. De winnaars worden voor 50 procent gekozen door het publiek en voor de overige 50 procent door een vakjury. De awards worden op vrijdag 28 januari uitgereikt tijdens een show vanuit De Grote Post in Oostende. Thuisblijvers kunnen het spektakel live bekijken via YouTube en VRT NU.

'Geordie Shore'-ster Holly bevallen van eerste kindje

Karen Luiken-07 juni 2023 om 08:48

De ‘Geordie Shore’-familie heeft er een nieuw lid bij gekregen. Holly Hagan is bevallen van een kindje, laat ze weten via social media.

Holly en haar man Jacob hebben een zoontje gekregen dat ze de naam Alpha-Jax Blyth hebben gekregen. Het is voor beiden het eerste kindje.

Holly en Jacob leerden elkaar in 2017 kennen tijdens een vakantie op Ibiza. Vorig jaar gaven ze elkaar het jawoord op datzelfde eiland. “Gefeliciteerd met ons jubileum”, schreef Jacob gisteren op Instagram. “Precies een jaar geleden trouwen we op Ibiza. Nu zitten we met ons zoontje in onze babybubbel. Wat een jaar is het geweest.”

Apple gaat stoppen met autocorrectie bij woordje 'fuck'

Karen Luiken-07 juni 2023 om 08:28

Apple leek het lange tijd niet te willen accepteren dat mensen soms ‘fuck’ willen typen. Telkens als het woordje werd gebruikt, maakte de autocorrectie er automatisch het woordje ‘duck’ van. Maar dat is binnenkort verleden tijd.

Na twintig jaar klagen over de autocorrectie van Apple wordt er nu eindelijk geluisterd. Apple gaat het voor gebruikers mogelijk maken om ‘fuck’ te typen zonder automatisch te worden gecorrigeerd. Dat heeft Craig Federighi, softwarechef van het bedrijf, dinsdag aangekondigd tijdens een conferentie in Californië. Hij zegt dat de toestellen van Apple een ‘lerend’ toetsenbord krijgen. Als jij een woord wilt typen dat het toetsenbord eigenlijk niet kent maar dat jij vaak gebruikt, gaat hij het vanzelf herkennen.

De verandering wordt naar verwachting ingevoerd met de nieuwe iOS 17, die dit najaar beschikbaar zal zijn als software-update.

Ontdek meer