Dit zijn de genomineerden voor De Jamies 2022

Karen Luiken-14 december 2021 om 16:55

De Jamies zijn terug! Dé awardshow voor Vlaamse creatievelingen op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch strijkt op vrijdag 28 januari neer in Oostende. Videomakers maken in veertien verschillende categorieën kans op een felbegeerde prijs. De genomineerden zijn inmiddels bekend.

Bijna 5000 mensen meldden zich dit jaar aan voor De Jamies. Dat gebeurde in veertien verschillende categorieën, waarvan er vier nieuw zijn. ‘Videograaf’, ‘Opkomend talent’, ‘Beste video van het jaar’ en ‘TikTok Business’ vervolledigen de lijst van ‘Vlog’, ‘Lifestyle’, ‘Dans & muziek’, ‘Comedy’, ‘Explainer’, ‘TikTok’, ‘YouTube’, ‘Kastiop Award’ en ‘Fictie’.

Een vakjury heeft voor elke categorie tien videomakers uitgekozen, die in de komende weken alles op alles moeten zetten om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Daaronder vallen ook bekende namen als Acid, Average Rob, Flo Windey, Bockie De Repper, Tiany Kiriloff, Henck Rijkaert en Linde Merckpoel.

Het uitbrengen van een stem kan tot 31 december via deze site. De winnaars worden voor 50 procent gekozen door het publiek en voor de overige 50 procent door een vakjury. De awards worden op vrijdag 28 januari uitgereikt tijdens een show vanuit De Grote Post in Oostende. Thuisblijvers kunnen het spektakel live bekijken via YouTube en VRT NU.

Disneyland Paris onthult magische details van 30ste verjaardag

Dieter Blarinckx-25 januari 2022 om 18:07

Vanaf 6 maart kan je in Disneyland Paris terecht voor een heus verjaardagsfeest. Het Franse themapark wordt immers 30 dit jaar, en dat zal groots gevierd worden! Eerder deze week onthulde Disney enkele leuke en magische details over het grote feest.

Het wordt een spetterend feest met tal van nieuwe decors, nieuwe kostuums, nieuwe shows, drone-choreografieën en zelfs een mode-samenwerking met Stella McCartney. Die laatste is superblij met de magische samenwerking: “Ik ben verheugd om te werken met de enige echte, iconische Minnie Mouse. Ik wilde dat Minnie haar allereerste broekpak zou dragen in Disneyland Paris, dus heb ik een van mijn iconische kostuums – een blauwe smoking – ontworpen met stoffen van verantwoorde herkomst.”

Ook aan shows en entertainment geen gebrek tijdens de 30ste verjaardag, want zo kan je genieten van de dagshow ‘Dream... and Shine Brighter’, met meer dan 30 bekende figuren, een iconische soundtrack en kleurrijke praalwagens. Tegen de avond pakt Disneyland Paris uit met een primeur: de eerste drone-show in een Disney-park! ‘Disney D-Light’ combineert videoprojecties, verlichte waterstralen, lichteffecten, mist, beroemde Disney-liedjes en vooral drones om een extra vleugje magie rond het iconische Kasteel van Doornroosje te brengen.

Daarnaast zullen er tien verschillende thematuinen geplaatst worden in het Disneyland Park, zijn er speciale snacks & drinks én een hele lijn aan coole merch!

Maar het hoogtepunt van het feest zal ongetwijfeld de opening van Avengers Campus zijn, het nieuwe themagebied in het Walt Disney Studios Park. De helden uit het Marvel Cinematic Universe nodigen gasten uit voor een gloednieuwe epische reis die bestaat uit heroïsche avonturen en missies om te vervullen!

Afspraak vanaf 6 maart in Disneyland Paris!

1
2
3
4

Toneelacteur ‘Harry Potter and the Cursed Child’ ontslagen wegens wangedrag

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:31

James Snyder, een acteur uit de Broadway-productie van ‘Harry Potter and the Cursed Child’, is ontslagen. Een medespeelster heeft hem volgens BBC beschuldigd van wangedrag.

Producenten zeggen in november een klacht tegen James Snyder, die Harry Potter speelde in het theaterstuk, te hebben ontvangen. Hij is toen onmiddellijk uit de productie geschorst in afwachting van een afhankelijk onderzoek. Na afloop van dat onderzoek is afgelopen zondag bevestigd dat het contract officieel is beëindigd.

De klacht werd ingediend door Diane Davis, die Ginny Potter speelt in de show, de vrouw van Harry Potter. De actrice heeft na de beschuldiging verlof genomen. Het is nog niet bekend wanneer ze terugkomt. Ook is er niets duidelijk over de aard van haar klacht.

Ontdek meer