Dit zijn de genomineerden voor De Jamies 2022

Karen Luiken-14 december 2021 om 16:55

De Jamies zijn terug! Dé awardshow voor Vlaamse creatievelingen op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch strijkt op vrijdag 28 januari neer in Oostende. Videomakers maken in veertien verschillende categorieën kans op een felbegeerde prijs. De genomineerden zijn inmiddels bekend.

Bijna 5000 mensen meldden zich dit jaar aan voor De Jamies. Dat gebeurde in veertien verschillende categorieën, waarvan er vier nieuw zijn. ‘Videograaf’, ‘Opkomend talent’, ‘Beste video van het jaar’ en ‘TikTok Business’ vervolledigen de lijst van ‘Vlog’, ‘Lifestyle’, ‘Dans & muziek’, ‘Comedy’, ‘Explainer’, ‘TikTok’, ‘YouTube’, ‘Kastiop Award’ en ‘Fictie’.

Een vakjury heeft voor elke categorie tien videomakers uitgekozen, die in de komende weken alles op alles moeten zetten om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Daaronder vallen ook bekende namen als Acid, Average Rob, Flo Windey, Bockie De Repper, Tiany Kiriloff, Henck Rijkaert en Linde Merckpoel.

Het uitbrengen van een stem kan tot 31 december via deze site. De winnaars worden voor 50 procent gekozen door het publiek en voor de overige 50 procent door een vakjury. De awards worden op vrijdag 28 januari uitgereikt tijdens een show vanuit De Grote Post in Oostende. Thuisblijvers kunnen het spektakel live bekijken via YouTube en VRT NU.

Spotify lanceert karaoke-functie

Karen Luiken-28 juni 2022 om 15:22- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify is bezig met het uitrollen van een geheel nieuwe karaokemodus. Oftewel: keihard meezingen met jouw favoriete klassiekers wordt vanaf nu mogelijk!

De functie kan geactiveerd worden terwijl je naar een nummer op een mobiel apparaat luistert. Doe je dat? Dan krijg je de songtekst van de track te zien en kun je via een ingebouwde microfoon meezingen. Spotify beoordeelt vervolgens je zangkwaliteiten met een score.

De karaoke-functie is alleen beschikbaar als je de meest recente versie van Spotify hebt gedownload. Done deal? Selecteer dan een liedje naar keuze en ga naar de lyrics-optie onderaan je scherm. Zodra de songtekst van het nummer wordt weergeven, kun je op de ‘sing’-knop drukken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Het goede nieuws is dat je geen premium Spotify-abonnee hoeft te zijn om de meezingfunctie te kunnen gebruiken. Het slechte nieuws is dat de nieuwe update nog niet bij alle gebruikers zichtbaar is. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Doen: de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen in Plopsaland!

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 20:50

Fan van Vlaanderens meest bekende voetbalploeg F.C. De Kampioenen? Noteer dan 8 tot en met 11 juli met stip aan in je agenda want dan vinden de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen plaats in de Plopsaparken!

"Kampioen zijn is plezant ⚽! Tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen ontmoet je jouw favoriete Kampioenen in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt én Plopsa Station Antwerp! Hou je gsm zeker bij de hand voor die ene unieke foto! Dat wordt een mooi plaatje, mijn gedacht!", klinkt het bij de aankondiging op sociale media.

Tussen 8 en 11 juli maken de pottenstampers van 'F.C. De Kampioenen' dus de Plopsaparken in Vlaanderen onveilig! Ontdek het hele programma (en de ticketverkoop) via de website van Plopsa!

Bekijk de aankondiging van Carmen en Pol hieronder:

Ontdek meer