Samurai Jack keert terug in nieuwe game

Nico De Greef-27 februari 2020 om 00:50

Fans van de old-school Cartoon Network-serie ‘Samurai Jack’ zullen over de wolken zijn door deze aankondiging: er komt een nieuwe Samurai Jack game en de release staat gepland voor dit jaar!

De game heet ‘Samurai Jack: Battle Through Time’ en vertelt een origineel verhaal dat zich afspeelt net voor het grote eindgevecht met Aku. In de game neem je de rol aan van Samurai Jack, de grootste krijger aller tijden, en reis je door de tijd om de kwaadaardige heerschappij van Aku voor eens en altijd te stoppen. Net zoals in de cartoon kun je via portalen naar het verleden en de toekomst reizen om er personages te ontmoeten en momenten te herbeleven uit al je favoriete afleveringen.

Onderstaande reveal trailer onthult dat spelers beschikking krijgen over een uitgebreid arsenaal aan wapens waaronder zwaarden, hamers en geweren die ze vrij kunnen gebruiken in de vele gevechten.

‘Samurai Jack: Battle Through Time’ wordt gemaakt door de Japanse ontwikkelaar Soleil in samenwerking met Adult Swim Games en moet ergens in de zomer verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en Switch.

1
2
3

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer