'Assassin's Creed' lanceert meest ambitieuze uitbreiding tot op heden

Nico De Greef-13 december 2021 om 18:38

Ubisoft heeft een nieuwe uitbreiding voor Assassin's Creed: Valhalla aangekondigd. De uitbreiding, getiteld Dawn of Ragnarök, staat gepland voor release in maart 2022 en wordt door de uitgever omschreven als de "meest ambitieuze uitbreiding in de geschiedenis van de franchise".

Die woorden gebruiken ze niet zomaar, want Dawn of Ragnarök bevat maar liefst vijfendertig uur aan gloednieuwe content. Oftewel: de lengte van een volledig nieuwe game.

In de uitbreiding Dawn of Ragnarök treden spelers in de voetsporen van Odin, de Noorse god van oorlog en wijsheid, en moeten ze op missie gaan om hun zoon Baldr te redden, die werd ontvoerd en nu ergens opgesloten zit in Svartalfheim, het mythische rijk van de dwergen.

Klein detail: Svartalfheim wordt op dit moment ook aangevallen door de onverslaanbare vuurreus Surtr en zijn leger van ijsreuzen en vuurdemonen.

Enkel door samen te werken met de dwergen en hun nieuwe goddelijke vaardigheden in de strijd te gooien (waaronder het vermogen om verslagen vijanden te laten herrijzen en deze aan jouw zijde te laten vechten) kunnen spelers hun missie met succes voltooien en de nine realms behoeden voor totale vernietiging.

Assassin's Creed: Valhalla - Dawn of Ragnarök is vanaf 10 maart verkrijgbaar. Bekijk hieronder de aankondigingstrailer en enkele screenshots:

1
2
3
4

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer