Sony komt (eindelijk) met officiële 'cover plates' voor PlayStation 5

Nico De Greef-13 december 2021 om 15:00

De PlayStation 5-console is nog steeds moeilijk verkrijgbaar, maar toch houdt dat Sony niet tegen om de populaire console in nieuwe kleuren op de markt te brengen.

Sony heeft via het PlayStation Blog aangekondigd dat het binnenkort in verschillende landen officiële 'cover plates' voor de PlayStation 5 gaat aanbieden. Deze zullen beschikbaar zijn in de kleuren Midnight Black (zwart), Starlight Blue (blauw), Galactic Purple (paars), Cosmic Red (rood) en Nova Pink (roze). Tot nu toe is het enkel mogelijk om de console in zijn witte standaard kleur aan te schaffen, maar vanaf januari zullen gamers hun console dus ook een ander kleurtje kunnen geven.

Sony laat daarnaast nog weten dat ook de PS5 DualSense-controller in de nieuwe kleuren verkrijgbaar zal zijn.

Wanneer de platen in België beschikbaar komen, valt nog af te wachten. Ons land zit namelijk niet tussen de lijst van eerste landen die het nieuwe accessoire krijgen. Een kostprijs werd in de aankondiging gek genoeg niet vernoemd.

UPDATE: op de Amerikaanse webwinkel van PlayStation bedraagt de kostprijs van de platen 55 dollar. Omgerekend zou dit neerkomen op een vijftigtal euro.

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer