Travis Scott van line-up Coachella geschrapt na Astroworld-drama

Karen Luiken-13 december 2021 om 07:54

Travis Scott is niet langer welkom op Coachella. De rapper is van de line-up geschrapt na het verschrikkelijke drama op Astroworld, waarbij tien mensen om het leven kwamen en nog eens honderden bezoekers gewond raakten. Dat meldt Variety.

Astroworld vond begin november plaats. In de dagen daarna werd er een petitie gestart waarin in werd geëist dat Travis, die Astroworld organiseerde, van de line-up van Coachella zou worden gehaald. Tienduizenden mensen zetten hun handtekening en steunden daarmee het verzoek.

Travis stond eigenlijk als headliner geboekt voor Coachella, dat van vrijdag 15 april tot en met zondag 24 april plaatsvindt in Californië. Het festival vond in 1999 voor het eerst plaats en kan inmiddels het grootste muziekfestival van Noord-Amerika worden genoemd. De editie van 2022 is al uitverkocht.

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer