Het avontuur van Amicia en Hugo gaat verder in A Plague Tale: Requiem

Nico De Greef-31 juli 2021 om 12:01

In 2019 bracht de Franse ontwikkelaar Asobo Studio A Plague Tale: Innocence uit, een game die snel uitgroeide tot een van onze favoriete releases van dat jaar. Dat was te danken aan onder meer het sterke verhaal en de boeiende personages van het spel. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Amicia en Hugo komt de ontwikkelaar nu met goed nieuws: een vervolg op A Plague Tale: Innocence is officieel in de maak en verschijnt volgend jaar al!

In het vervolg, genaamd A Plague Tale: Requiem, keren Amicia en haar jongere broertje Hugo terug en moeten ze opnieuw zien te overleven in een brutale en meedogenloze wereld waarin de pest heerst. Hoe en wat Amicia en Hugo dit keer te wachten staat, zullen we nog even moeten afwachten, maar de teaser trailer lijkt er alvast op te hinten dat het vervolg een pak intenser zal worden: Amicia lijkt haar slingshot omgeruild te hebben voor een dodelijke kruisboog en Hugo beschikt uiteraard nog steeds over de gave om oneindige zwermen ratten te manipuleren.

A Plague Tale: Requiem verschijnt in 2022 voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC.

Bekijk de teaser trailer voor A Plague Tale: Requiem

Kena: Bridge of Spirits nu verkrijgbaar op PlayStation en pc

Nico De Greef-22 september 2021 om 14:29

2021 is het jaar waarin veel grote en langverwachte games met uitstel te maken kregen. Ondanks dat langer moeten wachten op een release natuurlijk nooit leuk is, heeft het uitstellen van deze games wel één positief gevolg opgeleverd: een heleboel indiegames kregen zo hun verdiende moment in de spotlight. Hoewel deze games niet door grote bekende studio's gemaakt werden, spelen en zien ze er wel uit als grote AAA-titels. Eerder dit jaar zagen we zo de parels It Takes Two en Lost in Random al voorbijkomen, en nu mogen gamers nog een titel aan dat lijstje toevoegen met een spel waar de harten van voornamelijk Disney- en Pixar-fans sneller van zullen kloppen.

Kena: Bridge of Spirits is de debuutgame van de nieuwe gamestudio Ember Lab en lijkt namelijk recht uit een Pixar-film te komen. De game draait om een jonge heroïne genaamd Kena, die met haar magische vaardigheden verloren zielen naar het hiernamaals helpt en wordt bijgestaan door überschattige wezentjes genaamd de 'Rot'. Samen moeten ze een vloek zien op te heffen die een ooit zo majestueuze wereld in een nare en letterlijk rotte plek heeft veranderd.

In het spel kunnen spelers Rot-wezentjes verzamelen om nieuwe vaardigheden te unlocken en omgevingen te veranderen, terwijl ze het opnemen tegen gevaarlijke en corrupte geesten.

Kena: Bridge of Spirits is een kleurrijke en grafisch indrukwekkende actie-avonturen game die de grens tussen film en gaming zodanig vervaagt zodat het haast lijkt alsof je je zelf in een animatiefilm waant. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc, en is dan ook een absolute top aanrader voor liefhebbers van animatie.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Ontdek meer