Het avontuur van Amicia en Hugo gaat verder in A Plague Tale: Requiem

Nico De Greef-31 juli 2021 om 12:01

In 2019 bracht de Franse ontwikkelaar Asobo Studio A Plague Tale: Innocence uit, een game die snel uitgroeide tot een van onze favoriete releases van dat jaar. Dat was te danken aan onder meer het sterke verhaal en de boeiende personages van het spel. Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Amicia en Hugo komt de ontwikkelaar nu met goed nieuws: een vervolg op A Plague Tale: Innocence is officieel in de maak en verschijnt volgend jaar al!

In het vervolg, genaamd A Plague Tale: Requiem, keren Amicia en haar jongere broertje Hugo terug en moeten ze opnieuw zien te overleven in een brutale en meedogenloze wereld waarin de pest heerst. Hoe en wat Amicia en Hugo dit keer te wachten staat, zullen we nog even moeten afwachten, maar de teaser trailer lijkt er alvast op te hinten dat het vervolg een pak intenser zal worden: Amicia lijkt haar slingshot omgeruild te hebben voor een dodelijke kruisboog en Hugo beschikt uiteraard nog steeds over de gave om oneindige zwermen ratten te manipuleren.

A Plague Tale: Requiem verschijnt in 2022 voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC.

Bekijk de teaser trailer voor A Plague Tale: Requiem

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Habbo Hotel maakt een comeback

Karen Luiken-20 juni 2024 om 06:29

Habbo Hotel is weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. De makers van het spel hebben de versie die in 2005 gelanceerd werd een nieuw leven ingeblazen.

Op de website van Habbo Hotel staat dat een van de Habbo-ontwikkelaars begin dit jaar een oude server met verloren bestanden ontdekte. Dat heeft als resultaat dat het nostalgische spel met een paar aanpassingen nu opnieuw is gelanceerd voor moderne computers, inclusief alle iconische onderdelen die de game met zich meebrengt.

Habbo Hotel is een virtueel hotel waar je kunt chillen met je vrienden, nieuwe vrienden kunt ontmoeten, je eigen persoonlijke ruimte kunt creëren en inrichten, en kunt deelnemen aan allerlei activiteiten en wedstrijden. Hoewel dit allemaal heel onschuldig klinkt, is het spel alleen geschikt voor 18-plussers.

Ontdek meer