Nieuwe 'Spider-Man'-film zorgt nu al voor Belgisch record

Karen Luiken-11 december 2021 om 07:51

De nieuwe ‘Spider-Man’-film is in ons landje nog niet eens op het witte doek verschenen, maar zorgt nú al voor drukte bij Belgische bioscopen. Ruim 20.000 mensen hebben in de voorverkoop al een ticket gekocht. En dat is goed voor een record.

‘Spider-Man: No Way Home’ verschijnt op 15 december in de zalen. Tienduizenden Belgische filmliefhebbers kunnen niet wachten tot het zover is kochten daarom vast een toegangskaartje. Volgens HLN gebeurde dat in het verleden nog nooit op zo’n grote schaal als nu. Sterker nog: de nieuwste Marvel-film doet het dubbel zo goed als het vorige verkoop-record.

Om aan de grote vraag te voldoen heeft Kinepolis besloten om vanaf 17 december opnieuw de laatavondvertoningen in te voeren. “Op die manier krijgt iedereen de kans om de film te kunnen bekijken”, zo klinkt het in een persbericht.

Niet alleen in ons land zijn de bioscoopkaartjes voor de film met Tom Holland in de hoofdrol populair. In Amerika raakte de film uitverkocht en ook in Nederland overtrof de kaartverkoop alle verwachtingen. Binnen een paar uur tijd werden daar tienduizenden tickets verkocht.

'Luca' is meest gestreamde film van vorig jaar

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:24

Van alle films die vorig jaar zijn verschenen, is ‘Luca’ de meest gestreamde. De animatieprent verzamelde volgens Deadline bijna 11 miljard kijkminuten in de Verenigde Staten.

De Pixar-titel zou afgelopen zomer eigenlijk in de bioscoop worden uitgebracht, maar vanwege alle coronamaatregelen verscheen de film over zeemonster Luca rechtstreeks op Disney+. Dat bleek een succes: ‘Luca’ mag zich met recht de meest gestreamde film van 2021 noemen.

Ook andere films die op Disney+ verschenen doen het goed in de lijst van Deadline. ‘Raya and the Last Dragon’ staat samen met ‘Moana’ en ‘Frozen II’ op de tweede, derde en vierde plaats van meest gestreamde films.

‘Mission: Impossible 7' een jaar uitgesteld naar zomer 2023

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 16:41

Fans van de 'Mission: Impossible'-franchise die vol ongeduld zaten te wachten op deel 7, moeten helaas nog langer wachten. Paramount Pictures heeft immers laten weten dat de film een jaar wordt uitgesteld. Zo staat hij nu gepland voor release in de zomer van 2023.

Normaal zou het zevende deel in de saga dit jaar al te zien zijn, maar daar stak de opflakkering van het coronavirus weer een stokje voor.

“De ‘Mission: Impossible’-films zijn lastig op te nemen door de vele stunts en effecten, het filmteam probeert zo weinig mogelijk green screen te gebruiken”, klinkt het in het statement van Paramount.

Nog even wachten op het nieuwe avontuur van Ethan Hunt dus!

Ontdek meer