YouTube-ster overleden na val van berg

Karen Luiken-31 juli 2021 om 08:01

De Deense YouTube-ster Albert Dyrland is overleden nadat hij van een metershoge berg is gevallen. Dat vertelt zijn familie tegen lokale media. De man is slechts 22 jaar geworden.

Albert was volgens zijn moeder aan het filmen in Forcella Pana, gelegen in de Italiaanse Alpen, toen hij afgelopen woensdag op een berg stond en 200 meter naar beneden viel. “We hebben ontzettend veel verdriet, maar willen graag dat zijn fans dit weten”, aldus de mama van de YouTuber tegen Newsweek.

Een reddingshelikopter zou nog zijn opgeroepen, maar hulp voor Albert mocht helaas niet meer baten. Hij werd ter plaatse doodverklaard.

De 22-jarige Deen maakte in 2016 zijn intrede op YouTube. Hij verzamelde sindsdien meer dan 171.000 abonnees op het platform en dik 233.000 volgers op Instagram.

Acid blijft scoren met eigen nummer ‘Go Acid’

Dieter Blarinckx-17 januari 2022 om 09:06

De 22-jarige YouTuber Acid gaat gaat momenteel echt viral met zijn eerste eigen single ‘Go Acid’. Het gaat zelfs zó hard dat verschillende labels hem al aan het bellen zijn, maar daar heeft Acid zelf geen nood aan: “Platenfirma's mogen stoppen met bellen, ik heb geen extra promo nodig”, klinkt het in een interview met Het Nieuwsblad.

Vorige maand dropte Acid de single online, waarna hij in een mum van tijd viraal ging. Hij klopte zelfs Adele in de Spotify Top 50 en zijn nummer werd in totaal al meer dan 1,5 miljoen keer beluisterd. Na dat immense succes kan je ‘Go Acid’ nu ook vaak horen op de Vlaamse radiozenders Studio Brussel en MNM.

Beluister en bekijk de clip hieronder:

'Baby Shark' schrijft geschiedenis op YouTube

Karen Luiken-14 januari 2022 om 07:38

‘Baby Shark’ heeft geschiedenis geschreven. De videoclip van het aanstekelijke liedje met bijbehorend dansje is de eerste video op YouTube met 10 miljard views.

Baby shark, doo doo doo doo doo doo. Baby shark, doo doo doo doo doo doo. Baby shark, doo doo doo doo doo doo. Baby shark!’ Iedereen kent de iconische tekst van het nummer dat dagenlang in je hoofd blijft hangen. Het is gemaakt door Pinkfong en kwam in 2016 op YouTube.

Sindsdien zijn er dus meer dan 10 miljard kijkers geweest die de video hebben aangeklikt. Goed voor een nieuw YouTube-record!

Ontdek meer