Schurftuitbraak in Sint-Niklaas, vooral onder jongeren

Karen Luiken-10 december 2021 om 08:17

Paniek in Sint-Niklaas! Tientallen mensen kampen in die stad met de besmettelijke ziekte schurft. De huidparasiet circuleert volgens VRT vooral bij jongeren.

Het totaal aantal patiënten met schurft is in de afgelopen maand gestegen naar 150 mensen. Maar ook in andere Vlaamse plaatsen duikt de ziekte op. Behandelingen zijn duur en slaan bovendien niet altijd aan.

"Het grote probleem is dat er een taboe rond hangt, omdat men soms denkt dat het alleen voorkomt in vervuilde situaties. Maar dat is niet zo: ook een bankdirecteur of een kleuterjuf kan schurft krijgen. Iedereen kan schurft opdoen”, zegt zorgverpleegkundige Ann Martens van wijkgezondheidscentrum De Vlier in Sint-Niklaas.

Iemand met schurft kampt vaak met heftige jeuk, veelal ’s nachts. Het ontstaat door schurftmijten, die het beste omschreven kunnen worden als kleine, spinachtige beestjes. Schurft is zeer besmettelijk en vervelend, maar kan over het algemeen geen kwaad.

(Photo by Usman Yousaf on Unsplash)

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer