Travis Scott hoorde pas na show over drama Astroworld

Karen Luiken-10 december 2021 om 07:47

Travis Scott was tijdens zijn optreden op Astroworld niet op de hoogte van het fatale drama dat zich op dat moment afspeelde. De rapper hoorde daar pas over toen zijn show was afgelopen. Dat vertelt hij in een gesprek met Charlamagne Tha God op YouTube.

Het festival in het Amerikaanse Houston vond begin november plaats. Tienduizenden mensen kwamen erop af. Tijdens een show van Travis Scott, de rapper die het evenement organiseerde, liep het uit de hand. Mensen kwamen in een verdrukking terecht waardoor uiteindelijk tien mensen stierven en nog eens honderden andere bezoekers gewond raakten.

Na afloop van de show vond er een persconferentie plaats, waaruit bleek dat verschillende mensen waren omgekomen. Travis Scott hoorde dat verschrikkelijke nieuws slechts enkele minuten eerder. “Ik had na de show nog niet precies door wat er was gebeurd”, vertelt hij. “Ik hoorde het pas een paar minuten voor de persconferentie. En zelfs toen snapte ik het niet. Mensen vallen tijdens een concert weleens flauw, maar dít?”

Steeds meer jongeren kruipen met drugs of lachgas achter het stuur

Karen Luiken-25 januari 2022 om 16:25

Drugs en lachgas komen steeds vaker voor in het verkeer, vooral onder jongeren. Uit onderzoek van verkeersinstituut Vias is gebleken dat het percentage jonge bestuurders dat toegeeft maandelijks onder invloed van drugs te rijden, binnen twee jaar tijd is gestegen.

Voor de studie van Vias zijn 6.000 mensen ondervraagd. Zo’n 8 procent daarvan geeft aan minstens één keer per maand achter het stuur te kruipen na drugsgebruik. In de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar gaat het zelfs om 19 procent. Twee jaar geleden stond dat percentage niet hoger dan 11.

Reden van de stijging? Die kan alles te maken hebben met de coronapandemie. "Het feit dat het uitgaansleven zeer beperkt was de afgelopen jaren, heeft sommige jongeren ertoe verleid om meer drugs thuis te gaan gebruiken, waaronder vooral cannabis. Dat blijft ook na gebruik nog enige tijd in het lichaam aanwezig en kan een impact hebben op de rijprestaties", zegt Stef Willems van Vias Institute volgens Newsmonkey.

Wat Vias verder ook ziet, is dat drugs en alcohol steeds meer worden gecombineerd en dat er steeds vaker lachgas in het spel is. Het gebruiken van lachgas is niet illegaal, maar onder invloed rijden van het spul mag niet.

(Photo by Matthew Henry on Unsplash)

Student opent vuur op school in Duitsland: vrouw overleden

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:54

Een 18-jarige student heeft maandag het vuur geopend in een collegezaal van een universiteit in de Duitse plaats Heidelberg. Eén persoon kwam daarbij om het leven. Dat melden Duitse media.

Het gebeurde net voor 12.30 uur. De dader, een biologiestudent uit Mannheim, liep met een jachtgeweer en automatisch wapen de collegezaal binnen en begon op tientallen aanwezigen te schieten. Eén van hen, een vrouw, raakte ernstig gewond en overleed een paar uur later. Drie anderen liepen verwondingen aan hun benen of rug op.

De dader is na de schietpartij gevlucht en beroofde zichzelf buiten van het leven. Zijn lichaam is ongeveer een half uur na het verschrikkelijke incident gevonden. Over zijn motief is niets bekend. Wel zou hij in het verleden psychische problemen hebben gehad.

(Photo by Jonas Augustin on Unsplash)

Ontdek meer