Travis Scott hoorde pas na show over drama Astroworld

Karen Luiken-10 december 2021 om 07:47

Travis Scott was tijdens zijn optreden op Astroworld niet op de hoogte van het fatale drama dat zich op dat moment afspeelde. De rapper hoorde daar pas over toen zijn show was afgelopen. Dat vertelt hij in een gesprek met Charlamagne Tha God op YouTube.

Het festival in het Amerikaanse Houston vond begin november plaats. Tienduizenden mensen kwamen erop af. Tijdens een show van Travis Scott, de rapper die het evenement organiseerde, liep het uit de hand. Mensen kwamen in een verdrukking terecht waardoor uiteindelijk tien mensen stierven en nog eens honderden andere bezoekers gewond raakten.

Na afloop van de show vond er een persconferentie plaats, waaruit bleek dat verschillende mensen waren omgekomen. Travis Scott hoorde dat verschrikkelijke nieuws slechts enkele minuten eerder. “Ik had na de show nog niet precies door wat er was gebeurd”, vertelt hij. “Ik hoorde het pas een paar minuten voor de persconferentie. En zelfs toen snapte ik het niet. Mensen vallen tijdens een concert weleens flauw, maar dít?”

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer