Eerste druk 'Harry Potter'-boek levert recordbedrag op

Karen Luiken-10 december 2021 om 07:43

Dat oude boeken een fortuin waard kunnen zijn, was inmiddels wel bekend. Maar dat je door het verkopen van één kostbaar exemplaar een luxe villa zou kunnen kopen? Voor een voormalige eigenaar van een eerste editie van het boek ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ zou die droom werkelijkheid kunnen worden.

In de Verenigde Staten is een eerste druk van het allereerste ‘Harry Potter’-boek voor een recordprijs verkocht. Reuters meldt dat het exemplaar voor een bizar bedrag van 471.000 onder de hamer ging. Het gaat om een Britse uitgave van 1997 met een harde kaft en kleurenillustratie op de omslag.

Volgens een veilinghuis dat het boek verkocht, zijn er wereldwijd slechts 500 exemplaren van dit specifieke boek gedrukt. Het kostbare werk was afkomstig van een Amerikaanse verzamelaar.

Hoewel geen enkel ander ‘Harry Potter’-boek zoveel geld opbracht, is het niet de eerste keer dat er meer dan een ton werd verdiend met een eerste editie-exemplaar. Andere ‘Harry Potter’-verhalen gingen over de toonbank voor prijzen variërend van 110.000 tot bijna 140.000 dollar.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Oma van 17 kinderen is opnieuw zwanger van 24-jarige echtgenoot

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 12:00

Cheryl, een grootmoeder van 17 kinderen, is 61 jaar oud maar haar kinderwens is er nog steeds. De vrouw maakte op TikTok bekend dat ze samen met haar 24-jarige echtgenoot nog een kindje verwacht.

Het is niet de eerste keer dat Cheryl in de aandacht komt op sociale media. In 2021 trouwde ze met Quran McCain die maar liefst 37 jaar jonger is. Het huwelijk kon je volgen via een live stream. Het koppel wil nu de volgende stap zetten en hun gezin uitbreiden met een baby.

Ontdek meer