It Takes Two verkozen tot Game van het Jaar op de Game Awards

Nico De Greef-10 december 2021 om 15:44

Afgelopen nacht op de Game Awards is bekend geworden welk videospel zich Game van het Jaar mag noemen. It Takes Two, van de Zweedse ontwikkelaar Hazelight Studios, mocht de felbegeerde award mee naar huis nemen. Het spel won daarnaast nog twee andere awards, zijnde Best Family Game en Best Multiplayer Game.

It Takes Two van de Zweedse ontwikkelaar Hazelight Studios (maker van A Way Out) is afgelopen nacht in het Microsoft Theater te Los Angeles verkozen tot Game van het Jaar op de jaarlijkse Game Awards-uitreiking. Het spel wist de felbegeerde hoofdprijs weg te snoepen vanonder de neuzen van andere genomineerden zoals Resident Evil Village, Deathloop en Ratchet & Clank. Op het einde van de avond mocht It Takes Two maar liefst drie awards mee naar huis nemen, want het spel won ook de prijs voor Best Family Game en Best Multiplayer Game.

Andere games die in de prijzen vielen waren onder meer Deathloop (Best Game Direction en Best Art Direction), Kena: Bridge of Spirits (Best Indie Game), Returnal (Best Action Game), Metroid Dread (Best Action/Adventure Game), Tales of Arise (Best Roleplaying Game) en Elden Ring, dat voor het tweede jaar op rij de award voor Most Anticipated Game mocht ontvangen.

Over It Takes Two

It Takes Two is een spel dat puur voor coöp is gemaakt. In de game treden twee spelers in de voetsporen van May en Cody, een koppel dat op het punt staat om te scheiden. Door een magische wens van hun dochter Rose veranderen ze echter in een stel poppen en moeten ze opnieuw leren samenwerken in de hoop hun oude lichamen terug te kunnen winnen.

EA kondigt nieuwe Star Wars-games aan

Nico De Greef-25 januari 2022 om 16:45

Uitgever Electronic Arts heeft bevestigd dat er drie nieuwe Star Wars-games in ontwikkeling zijn door Respawn Entertainment, een interne studio van het bedrijf. Het gaat om een nieuw deel in de Star Wars Jedi-serie, een first-person shooter en strategiegame. Voor iedere game is een apart team opgezet.

EA mag dan niet langer de exclusieve rechten bezitten om als enige uitgever Star Wars-games te produceren, toch houdt dat het bedrijf niet tegen om haar samenwerking met Lucasfilm Games gewoon verder te zetten. In de komende jaren zullen beide bedrijven nauw samenwerken om maar liefst drie nieuwe Star Wars-titels te lanceren.

De eerste titel zal vooral fans van de action-adventure game Star Wars Jedi: Fallen Order heel blij maken. Want volgens game-regisseur Stig Asmussen wordt er al druk aan het volgende deel in de Star Wars Jedi-serie gewerkt. Hoewel er nog geen details bekend zijn over de inhoud, wordt verwacht dat het spel het verhaal van Jedi-padawan Cal Kestis zal voortzetten. Van alle aangekondigde games, zou dit project het verst in ontwikkeling zijn.

Als tweede wordt er gewerkt aan een geheel nieuwe Star Wars first-person shooter. Aan het hoofd van deze titel staat Peter Hirschmann, een man die al heel wat ervaring heeft met de Star Wars-franchise. Zo was hij in de voorbije jaren mede-verantwoordelijk voor maar liefst een dozijn Star Wars-spellen waaronder de Battlefront-serie.

Tot slot is er ook nog leuk nieuws voor liefhebbers van strategische games. Respawn werkt namelijk ook aan een nieuwe Star Wars strategy game en doet dit in samenwerking met Bit Reactor, een nieuwe studio waar veel industrieveteranen werken bekend om hun bijdrage aan de XCOM- en Civilization-series.

Wanneer en op welke platformen de nieuwe Star Wars-titels moeten verschijnen, is op dit moment nog onduidelijk.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april!

Nico De Greef-20 januari 2022 om 17:40

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt op 5 april 2022 voor consoles en pc. Dat maakten uitgever Warner Bros en ontwikkelaar TT Games vandaag bekend aan de hand van een gloednieuwe trailer voor de game.

Fans hebben er erg lang op moeten wachten, maar kunnen eindelijk beginnen aftellen naar de release van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vorig jaar werd nog bekend gemaakt dat de game na meermaals uitstel zou verschijnen in de lente van 2022 en de ontwikkelaar lijkt zich aan zijn woord te houden: vandaag werd door uitgever Warner Bros bevestigd dat de game officieel zal lanceren op 5 april voor de huidige en vorige generatie PlayStation -en Xbox-consoles, Nintendo Switch en pc.

De aankondiging van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe diepgaande gameplaytrailer die laat zien wat spelers straks zoal mogen verwachten en kunnen doen in het grootste LEGO Star Wars-spel ooit gemaakt.

Zo bevat de game onder andere gloednieuwe gevechtsmechanismen, meer dan 20 verschillende planeten die vrij verkend kunnen worden en honderden speelbare karakters waaronder legendarische personages als Luke, Leia, Yoda, Boba Fett, Maul en Obi-Wan. Daarnaast bevat de game ook zij-missies en meerdere keuzepaden.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga laat spelers in ware LEGO-stijl het epische verhaal van alle negen films in de Skywalker Saga herbeleven en is een game die je als Star Wars-fan gewoon niet mag missen.

Ontdek meer