It Takes Two verkozen tot Game van het Jaar op de Game Awards

Nico De Greef-10 december 2021 om 15:44

Afgelopen nacht op de Game Awards is bekend geworden welk videospel zich Game van het Jaar mag noemen. It Takes Two, van de Zweedse ontwikkelaar Hazelight Studios, mocht de felbegeerde award mee naar huis nemen. Het spel won daarnaast nog twee andere awards, zijnde Best Family Game en Best Multiplayer Game.

It Takes Two van de Zweedse ontwikkelaar Hazelight Studios (maker van A Way Out) is afgelopen nacht in het Microsoft Theater te Los Angeles verkozen tot Game van het Jaar op de jaarlijkse Game Awards-uitreiking. Het spel wist de felbegeerde hoofdprijs weg te snoepen vanonder de neuzen van andere genomineerden zoals Resident Evil Village, Deathloop en Ratchet & Clank. Op het einde van de avond mocht It Takes Two maar liefst drie awards mee naar huis nemen, want het spel won ook de prijs voor Best Family Game en Best Multiplayer Game.

Andere games die in de prijzen vielen waren onder meer Deathloop (Best Game Direction en Best Art Direction), Kena: Bridge of Spirits (Best Indie Game), Returnal (Best Action Game), Metroid Dread (Best Action/Adventure Game), Tales of Arise (Best Roleplaying Game) en Elden Ring, dat voor het tweede jaar op rij de award voor Most Anticipated Game mocht ontvangen.

Over It Takes Two

It Takes Two is een spel dat puur voor coöp is gemaakt. In de game treden twee spelers in de voetsporen van May en Cody, een koppel dat op het punt staat om te scheiden. Door een magische wens van hun dochter Rose veranderen ze echter in een stel poppen en moeten ze opnieuw leren samenwerken in de hoop hun oude lichamen terug te kunnen winnen.

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer