Nieuwe Star Wars game 'Eclipse' aangekondigd

Nico De Greef-10 december 2021 om 17:45

Star Wars-fans kunnen uitkijken naar de komst van een nieuwe game genaamd 'Eclipse'. Wanneer en op welke platformen de game moet verschijnen, is nog niet bekend.

Afgelopen nacht bracht tal van verrassingen met zich mee voor kijkers van de Game Awards. Naast muzikale optredens van onder meer Sting en Imagine Dragons, werden game-fans getrakteerd op een verse lading trailers voor een heleboel games. Een verrassing die we niet zagen aankomen, was de aankondiging van een compleet nieuwe Star Wars-game.

De game in kwestie heeft de naam Star Wars Eclipse gekregen en is momenteel in de vroege ontwikkelfase bij Quantic Dream, de studio achter videospellen als Detroit: Become Human en Heavy Rain. Star Wars Eclipse wordt omschreven als een action-adventure game waarin de speler meerdere personages bestuurt en keuzes moet maken die grote gevolgen zullen hebben voor het verdere verloop van het verhaal.

Hoewel nog maar weinig bekend is over dat verhaal (ok, we weten eigenlijk gewoon helemaal nog niets) weten we dankzij een beschrijving op de officiële website van het spel wel ongeveer waar ergens in de Star Wars-tijdlijn de game zal plaatsvinden. De game zal zich namelijk afspelen in de High Republic era, enkele honderden jaren voor het begin van de Skywalker Saga. Dit tijdperk staat ook bekend als de 'gouden eeuw' van de Jedi.

Meer details over de game zullen we vanzelf op een later moment ontdekken. Eén ding is alvast zeker: de aankondigingstrailer ziet er o zo veelbelovend uit. Het is nog niet duidelijk wanneer en op welke platformen Star Wars Eclipse moet verschijnen.

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer