Nieuwe Star Wars game 'Eclipse' aangekondigd

Nico De Greef-10 december 2021 om 17:45

Star Wars-fans kunnen uitkijken naar de komst van een nieuwe game genaamd 'Eclipse'. Wanneer en op welke platformen de game moet verschijnen, is nog niet bekend.

Afgelopen nacht bracht tal van verrassingen met zich mee voor kijkers van de Game Awards. Naast muzikale optredens van onder meer Sting en Imagine Dragons, werden game-fans getrakteerd op een verse lading trailers voor een heleboel games. Een verrassing die we niet zagen aankomen, was de aankondiging van een compleet nieuwe Star Wars-game.

De game in kwestie heeft de naam Star Wars Eclipse gekregen en is momenteel in de vroege ontwikkelfase bij Quantic Dream, de studio achter videospellen als Detroit: Become Human en Heavy Rain. Star Wars Eclipse wordt omschreven als een action-adventure game waarin de speler meerdere personages bestuurt en keuzes moet maken die grote gevolgen zullen hebben voor het verdere verloop van het verhaal.

Hoewel nog maar weinig bekend is over dat verhaal (ok, we weten eigenlijk gewoon helemaal nog niets) weten we dankzij een beschrijving op de officiële website van het spel wel ongeveer waar ergens in de Star Wars-tijdlijn de game zal plaatsvinden. De game zal zich namelijk afspelen in de High Republic era, enkele honderden jaren voor het begin van de Skywalker Saga. Dit tijdperk staat ook bekend als de 'gouden eeuw' van de Jedi.

Meer details over de game zullen we vanzelf op een later moment ontdekken. Eén ding is alvast zeker: de aankondigingstrailer ziet er o zo veelbelovend uit. Het is nog niet duidelijk wanneer en op welke platformen Star Wars Eclipse moet verschijnen.

BREAKING: Microsoft koopt 'Call of Duty'-maker Activision Blizzard

Nico De Greef-18 januari 2022 om 15:41

Microsoft heeft Call of Duty-maker Activision Blizzard overgenomen. Xbox-baas Phil Spencer kondigde dat nieuws vandaag zelf aan via de Xbox-website. Voor de overname telde Microsoft maar liefst 68,7 miljard dollar (omgerekend: 60,4 miljard euro) neer, waarmee de grootste overname ooit in de gamingindustrie een feit is.

Dat Microsoft niet op een eurootje meer of minder hoeft te kijken, moge wel duidelijk zijn. Amper een jaar nadat het bedrijf de bekende gamestudio Bethesda Softworks (Elder Scrolls, Fallout, Doom) overnam voor 7,5 miljard dollar, heeft het nu ook Activision Blizzard overgenomen voor het duizelingwekkende bedrag van 68,7 miljard dollar (omgerekend 60,4 miljard euro).

Met de overname krijgt Microsoft tal van populaire gamefranchises in handen waaronder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Crash Bandicoot, Tony Hawk en Candy Crush.

Volgens Xbox-baas Phil Spencer is het de bedoeling dat zoveel mogelijk nieuwe en bestaande Activision-Blizzard games toegevoegd worden aan het Game Pass-abonnementen op Xbox en pc. Of multiplatform-franchises zoals Call of Duty in de toekomst dan ook enkel op een Xbox-console of via de pc gespeeld kunnen worden, is op dit moment niet duidelijk.

Na de overname, die in het financiële boekjaar 2023 (de periode tussen juli 2022 en juli 2023) zou moeten afgerond worden, zal Microsoft het derde grootste gamebedrijf ter wereld zijn, na Tencent en Sony.

Deze zagen we niet aankomen.

Populaire game ‘Farmville’ verkocht voor recordbedrag!

Dieter Blarinckx-13 januari 2022 om 19:35

De grootste en duurste overname van een game ooit, dat record staat op naam van de game ‘Farmville’. Take-Two Interactive, de holding achter de ‘Grand Theft Auto’-franchise, heeft de maker van ‘Farmville', Zynga, opgekocht voor een recordbedrag van 11,2 miljard euro!

‘FarmVille’ bestaat al sinds 2009 en was een populaire game waarin je een eigen boerderij moest beheren. Op zijn piek werd de game zelfs door 84 miljoen mensen per maand gespeeld via Facebook. Vanaf 2020 werd de game niet langer ondersteund.

Wat er nu met Zynga, de makers van ‘Farmville’ zal gebeuren, is nog niet geweten.

Ontdek meer