Adele's nieuwe album na 3 weken al miljoen keer verkocht

Karen Luiken-09 december 2021 om 06:13

Het nieuwe album van Adele is pas een paar weken oud, maar is in de Verenigde Staten nú al meer dan een miljoen keer verkocht. Dat meldt Billboard.

De plaat ‘30’ werd op 19 november gelanceerd en ging in de eerste week al 692.000 keer over de Amerikaanse toonbank. In de tweede week kwamen daar nog eens 225.000 exemplaren bij. Inmiddels zitten we in de derde week sinds de release en tikt de teller de 1 miljoen aan.

Het gebeurt niet vaak dat dit soort cijfers in zo’n korte tijd worden bereikt. Taylor Swift kwam in de buurt toen zij op 24 juli 2020 haar album ‘Folklore’ uitbracht en vervolgens in oktober de miljoenengrens passeerde. Die plaat was overigens ook meteen de enige in 2020 waarvan 1 miljoen stuks in de Verenigde Staten werden verkocht.

Gaan we nog een jaar terug, dus naar 2019, dan zijn er drie albums die deze mijlpaal wisten te behalen: ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ van Billie Eilish, ‘Lover’ van Taylor Swift en ‘Fine Line’ van Harry Styles.

Spotify lanceert karaoke-functie

Karen Luiken-28 juni 2022 om 15:22- Foto:

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Spotify is bezig met het uitrollen van een geheel nieuwe karaokemodus. Oftewel: keihard meezingen met jouw favoriete klassiekers wordt vanaf nu mogelijk!

De functie kan geactiveerd worden terwijl je naar een nummer op een mobiel apparaat luistert. Doe je dat? Dan krijg je de songtekst van de track te zien en kun je via een ingebouwde microfoon meezingen. Spotify beoordeelt vervolgens je zangkwaliteiten met een score.

De karaoke-functie is alleen beschikbaar als je de meest recente versie van Spotify hebt gedownload. Done deal? Selecteer dan een liedje naar keuze en ga naar de lyrics-optie onderaan je scherm. Zodra de songtekst van het nummer wordt weergeven, kun je op de ‘sing’-knop drukken in de rechterbovenhoek van het scherm.

Het goede nieuws is dat je geen premium Spotify-abonnee hoeft te zijn om de meezingfunctie te kunnen gebruiken. Het slechte nieuws is dat de nieuwe update nog niet bij alle gebruikers zichtbaar is. Hopelijk komt daar snel verandering in!

Zien: Xandee maakt comeback!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 08:53

Het heeft zestien jaar geduurd, maar zangeres Xandee is helemaal klaar voor haar comeback! Ze lanceerde zopas haar gloednieuwe single ‘Beautiful Again’.

De 43-jarige Xandee, die eigenlijk Sandy heet, heeft een woelige periode achter de rug. En met haar nieuwe single ‘Beautiful Again’ wil ze die periode afsluiten.

De zangeres achter Touch Of Joy en het Songestivalnummer ‘One Life’ gaat dus voor het eerst weer op een podium staan sinds 2006.

“De betekenis achter ‘Beautiful Again’ is dat het leven weer mooi kan zijn, na alle problemen. Ik heb heel veel meegemaakt en heb trouwens nog maar net een nieuwe hartoperatie achter de rug. Met dit lied wil ik alle problemen achter me laten en er terug staan.”

“Ik heb dan ook al veel reacties ontvangen en mensen vertellen mij dat ze blij zijn om mijn stem weer te horen. En ook bij Radio 2 werd het nummer goed ontvangen. Ik ben dus helemaal klaar om er weer te staan.”

Beluister het nummer hier:

Ontdek meer