Adele's nieuwe album na 3 weken al miljoen keer verkocht

Karen Luiken-09 december 2021 om 06:13

Het nieuwe album van Adele is pas een paar weken oud, maar is in de Verenigde Staten nú al meer dan een miljoen keer verkocht. Dat meldt Billboard.

De plaat ‘30’ werd op 19 november gelanceerd en ging in de eerste week al 692.000 keer over de Amerikaanse toonbank. In de tweede week kwamen daar nog eens 225.000 exemplaren bij. Inmiddels zitten we in de derde week sinds de release en tikt de teller de 1 miljoen aan.

Het gebeurt niet vaak dat dit soort cijfers in zo’n korte tijd worden bereikt. Taylor Swift kwam in de buurt toen zij op 24 juli 2020 haar album ‘Folklore’ uitbracht en vervolgens in oktober de miljoenengrens passeerde. Die plaat was overigens ook meteen de enige in 2020 waarvan 1 miljoen stuks in de Verenigde Staten werden verkocht.

Gaan we nog een jaar terug, dus naar 2019, dan zijn er drie albums die deze mijlpaal wisten te behalen: ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ van Billie Eilish, ‘Lover’ van Taylor Swift en ‘Fine Line’ van Harry Styles.

KJ Apa komt met nieuwe single

Dieter Blarinckx-18 januari 2022 om 07:11

'Riverdale'-acteur KJ Apa heeft via zijn instagram bekendgemaakt dat hij vrijdag 28 januari een nieuwe single dropt. Dat doet hij niet alleen, maar wel met 'Riverdale'-collega Hart Denton. De twee vormen samen het duo Motherlover.

De twee leerden elkaar kennen op de set van 'Riverdale' en de muzikale vibes sloegen meteen over. Van KJ Apa wisten we natuurlijk al dat hij kon zingen (en gitaarspelen), maar dat doet hij dus voortaan ook samen met Denton.

Motherlove lanceert op vrijdag 28 januari hun nieuwste single 'Mother'. Het wordt de debuutsingle van de nieuwe band.

Maksim stelt release debuutplaat uit

Karen Luiken-17 januari 2022 om 17:33

De Vlaamse acteur Maksim Stojanac, vooral bekend van #LikeMe, heeft besloten de release van zijn debuutplaat uit te stellen. Dat laat hij weten via Instagram.

Een paar maanden geleden bracht Maksim zijn eerste solosingle ‘Vechten Voor Je’ uit. Het was de bedoeling dat hij op 28 januari een compleet album zou lanceren, maar dat plan is nu van de baan.

“Na lang nadenken heb ik besloten om de release van mijn album te verplaatsen naar 6 mei”, aldus het muzikale talent. “Het gaat over mijn debuutalbum en ik wil dit kunnen uitbrengen met alles erop en eraan: signeersessies, meets & greets, enzovoort.”

De zanger schrijft dat de coronamaatregelen helaas roet in het eten gooien. “Het is nog onduidelijk of de AB show kan doorgaan op 12 februari, meer nieuws hierover snel. Alleen maar liefde”, sluit Maksim af.

Ontdek meer