Grote mijlpaal voor K3: meest gestreamde Vlaamse artiest in België

Karen Luiken-08 december 2021 om 07:39

Julia hoort nog geen twee weken officieel bij K3, maar kan nú al een flinke mijlpaal in haar zak steken. K3 is in ons Belgenlandje de meest gestreamde Vlaamse artiest.

Sinds 2015 heeft K3 – Karen, Kristel en Josje werden in dat jaar vervangen door Hanne, Klaasje en Marthe – meer dan 265 streams binnen weten te halen via Spotify. De gloednieuwe hit ‘Waterval’ is inmiddels al 1 miljoen keer gestreamd. Ook de bijbehorende videoclip kreeg op YouTube al 1 miljoen views.

De single ‘Waterval’ kwam in het weekend van de ‘K2 zoekt K3’-finale officieel uit. Binnenkort volgt er nog een album met dezelfde titel, maar daar moeten fans nog iets langer op wachten. Dat zal namelijk op 17 december verschijnen, zowel fysiek in de winkels als digitaal.

Oh no: Måneskin stelt tournee uit

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 20:47

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Italiaanse band Måneskin want de band kondigde via sociale media aan dat ze hun Europese tournee zullen uitstellen. Dat betekent dus helaas ook dat ze niet naar België komen.

“Het spijt ons heel erg, maar we moeten jullie vertellen dat we de hele Europese tournee en de ArenasTour in Italië moeten uitstellen vanwege de coronasituatie. We hebben heel erg hard gewerkt voor deze tournee en alles was klaar om te gaan. Maar helaas hebben we de afgelopen dagen slecht nieuws gekregen over de capaciteit van de zalen. We kunnen niet alle optredens garanderen, omdat elk land zijn eigen regels heeft. Die moeten we uiteraard volgen, want we willen dat onze optredens in volledige veiligheid kunnen verlopen”, klinkt het in de video die ze online gooiden.

Mensen die tickets hadden gekocht voor het concert op 10 februari in Vorst Nationaal zullen persoonlijk gecontacteerd worden.

Check hun aankondiging hier:

The Weeknd verslaat Justin Bieber op Spotify

Karen Luiken-24 januari 2022 om 06:13

The Weeknd heeft Justin Bieber van zijn Spotify-troon gestoten. Waar het eerst de Canadese ‘Baby’-zanger was die de binnen een maand tijd de meeste streams op zijn naam had staan, is het nu Abel Tesfaye – echte naam van The Weeknd – die deze mijlpaal pakt.

Maar liefst 85,6 miljoen mensen luisterden in een maand tijd naar de muziek van The Weeknd. Aantallen die goed zijn voor een nieuw record, dat voorheen aan Justin Bieber was toebedeeld. Laatstgenoemde verzamelde afgelopen zomer 83,3 miljoen Spotify-luisteraars binnen een maand.

The Weeknd heeft het record te danken aan zijn gloednieuwe album ‘Dawn FM’, dat hij begin dit jaar uitbracht. Verschillende grote namen hebben eraan meegewerkt. Onder meer Tyler, The Creator, Lil Wayne en Quincy Jones zijn op de plaat te horen.

Ontdek meer