'Black Widow'-actrice Scarlett Johansson boos op Disney

Karen Luiken-30 juli 2021 om 06:42

Scarlett Johansson is op z’n zachtst gezegd niet zo blij met Disney. Sterker nog: ze is boos en stapt naar de rechter om het bedrijf aan te klagen. De actrice is het er niet mee eens dat Disney heeft besloten om ‘Black Widow’ op Disney+ uit te brengen op hetzelfde moment dat de film in de bioscoop verscheen.

Volgens de actrice is er sprake van contactbreuk. Omdat de film nu zowel op Disney+ als op het witte doek gelanceerd wordt, zullen de opbrengsten voor de kaartverkoop een stuk minder hoog zijn. En da’s pech voor Scarlett, aangezien zij bonussen zou krijgen voor het aantal verkochte tickets.

“Disney koos ervoor om de winst te vergroten, in plaats van de overeenkomst na te lezen”, zo klinkt het volgens Variety in de aanklacht. “Het zal niemand verbazen dat Disney’s schending van de overeenkomst met succes miljoenen fans uit de bioscopen heeft weggehouden en naar de streamingsdienst heeft getrokken.”

Disney is het niet eens met de aanklacht. Het bedrijf geeft aan dat Scarlett al 20 miljoen dollar heeft ontvangen voor ‘Black Widow’. Bovendien zou ze al ‘een flinke compensatie’ hebben ontvangen omdat de film op ook Disney+ is uitgebracht.

Toneelacteur ‘Harry Potter and the Cursed Child’ ontslagen wegens wangedrag

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:31

James Snyder, een acteur uit de Broadway-productie van ‘Harry Potter and the Cursed Child’, is ontslagen. Een medespeelster heeft hem volgens BBC beschuldigd van wangedrag.

Producenten zeggen in november een klacht tegen James Snyder, die Harry Potter speelde in het theaterstuk, te hebben ontvangen. Hij is toen onmiddellijk uit de productie geschorst in afwachting van een afhankelijk onderzoek. Na afloop van dat onderzoek is afgelopen zondag bevestigd dat het contract officieel is beëindigd.

De klacht werd ingediend door Diane Davis, die Ginny Potter speelt in de show, de vrouw van Harry Potter. De actrice heeft na de beschuldiging verlof genomen. Het is nog niet bekend wanneer ze terugkomt. Ook is er niets duidelijk over de aard van haar klacht.

Efteling maakt grootse uitbreidingsplannen bekend

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 16:29

Het Nederlandse themapark Efteling heeft vandaag groot nieuws bekendgemaakt: ze deelden immers hun grootse uitbreidingsplannen! Naast een spiksplinternieuw hotel met 143 kamers, restaurants en wellness, zal ook het Spookslot plaatsmaken voor een nieuw themagebied.

“Nieuws! Efteling opent in 2024 een nieuw hotel en een themagebied! 🤩 Het hotel krijgt 143 kamers, twee restaurants en een wellnessgedeelte. 💆 Daarnaast start binnenkort ook de bouw van een vernieuwd themagebied met een nieuwe overdekte attractie. 😱 Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot uit 1978 na de zomer plaatsmaken”, staat te lezen op hun sociale media.

Het gloednieuwe hotel wordt het grootste hotel binnen het resort, met zo'n 143 kamers, 7 verdiepingen, 2 restaurants en een spa. Heel bijzonder: bezoekers kunnen vanaf 2024 dan ook voor het eerst overnachten ín het attractiepark. Het vernieuwde themagebied met overdekte attractie wordt aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot plaatsmaken. Dat wil dus helaas wel zeggen dat het Spookslot gesloopt zal worden.

Check de plannen in de post hieronder:

Ontdek meer