'Outer Banks'-acteur open over angstaanval

Karen Luiken-05 december 2021 om 11:52

Chase Stokes heeft het als tiener niet altijd even gemakkelijk gehad. De ‘Outer Banks’-ster kampte met angstaanvallen en had geen idee waar die vandaan kwamen. Dat vertelde hij eerder deze week volgens E! News toen hij door Glenn Close en haar ‘Bring Change to Mind’-organisatie geëerd werd voor zijn steun in de strijd tegen het stigma rond psychische aandoeningen.

“Ik herinner me dat ik 15 was en mijn eerste angstaanval kreeg”, aldus Chase. “Ik wist niet hoe ik het moest verwerken of waar het vandaan kwam. Ik zou willen dat ik enig idee had hoe ik die dingen zou moeten begrijpen.” De acteur legt uit dat hij op jongere leeftijd niet wist wat zijn plek was in de samenleving. “En ik wist niet zeker wie ik nou eigenlijk was.”

Inmiddels lijkt het beter te gaan met de acteur en spreekt hij zich via social media regelmatig uit over geestelijke gezondheid. “Het is oké om niet oké te zijn”, twitterde hij in september nog. Gevolgd door het bericht: “Zorg goed voor jezelf. Zorg voor het welzijn van je gezin. Laat dat niet door anderen definiëren. Wees geduldig. Wees aanwezig. Doe wat je moet doen om eerlijk tegen jezelf te zijn en om je goed te voelen.”

Shawn Mendes focust zich op 'kleine dingen' na cancelen tour

Karen Luiken-11 augustus 2022 om 04:51

Shawn Mendes focust zich de laatste tijd veel op zichzelf. Nadat de zanger zijn tour moest cancelen wegens mentale gezondheidsproblemen, is hij druk bezig met het terugvinden van zijn ‘oude ik’. In een gesprek met TMZ zegt hij hoe het nu met hem gaat.

“Ik besteed veel tijd aan therapie”, aldus Shawn. “Ik houd het rustig en ben veel met familie, iets waar ik eerder niet vaak de tijd voor had. Ik doe dingen die ik in de afgelopen jaren niet heb kunnen doen. Etentjes met vrienden, dat soort dingen.”

Een paar weken geleden maakte Shawn bekend zijn tour door Europa en de Verenigde Staten te cancelen. “Ik was niet klaar voor de tol die de shows van mij eisen”, schreef hij toen in een uitgebreid bericht. “Ik begon enthousiast aan deze tour omdat ik na de pandemie eindelijk weer mocht optreden, maar de realiteit is dat ik er nog helemaal niet klaar voor ben. Nadat ik met mijn team en artsen heb gesproken, is het duidelijk geworden dat ik rust en tijd voor mezelf moet nemen, zodat ik sterker dan ooit terug kan keren.”

'Euphoria'-acteur bijna dood door val in put

Karen Luiken-11 augustus 2022 om 04:48

Een ernstig ongeluk is ‘Euphoria’-ster Angus Cloud ooit bijna fataal geworden. De acteur vertelt in een gesprek met Variety dat hij op het randje van de dood balanceerde nadat hij in 2013 in een bouwput viel.

Het ongeluk gebeurde voor bijgelovige mensen op de meest ongelukkige dag die je kunt bedenken: vrijdag de 13de in 2013. Angus liep toen met een groep vrienden door het centrum van Oakland, de plek waar hij vandaan komt, toen hij op een gegeven moment zijn vrienden uit het oog verloor en alleen in een donkere bouwput terechtkwam.

“Ik werd 12 uur later op de bodem wakker”, aldus de acteur. “Ik zat opgesloten. Uiteindelijk klom ik eruit, maar ik weet niet hoe lang dat geduurd heeft. Het was heel moeilijk om eruit te klimmen, omdat mijn schedel gebroken was. Mijn huid was oké, dus alle bloedingen waren inwendig en drukten tegen mijn hersenen.”

Omdat niemand Angus ooit in de put zou hebben gevonden, wist hij wat hem te doen stond. Met gebroken vingers trok hij zichzelf uit de greppel, die minstens drie meter diep was. “Maar ik voelde geen pijn, ik was in overlevingsmodus”, legt hij uit.

Nadat hij was ‘ontsnapt’, nam Angus de bus naar het huis van zijn moeder. Eenmaal daar wilde hij naar bed, maar dat stond zijn moeder niet toe. “Ik zou dood zijn gegaan. Ze gaf me wat water en daarna begon ik bloed over te geven. Mama nam me mee naar het ziekenhuis en daar hebben ze mijn leven gered. Ze sneden mijn hoofd open, plaatsten wat schroeven en een plaat over mijn gebroken schedel.”

Ontdek meer