Billie Eilish uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar'

Karen Luiken-03 december 2021 om 07:30

Billie Eilish is door dierenrechtenorganisatie PETA verkozen tot ‘Persoon van het Jaar’. Een knappe prestatie, zeker omdat geen enkel ander persoon de titel op zo’n jonge leeftijd wist binnen te slepen.

De zangeres heeft deze eer te danken aan haar inzet op het gebied van dierenrechten. ‘Ze zorgt ervoor dat mensen naar haar luisteren, en niet alleen naar haar muziek. Ze heeft zich altijd uitgesproken over dierenbescherming en werkt actief om dieren te helpen’, schrijft PETA in een aankondiging.

De dierenrechtenorganisatie doelt daarmee onder meer op de veganistische schoen die Billie dit jaar samen met Nike op de markt bracht. Ook promoot ze veganistisch voedsel, spoort ze ontwerpers aan om bont achterwege te laten en lanceerde ze een parfum die geen dierlijke ingrediënten bevat.

De zangeres treedt met de benoeming in de voetsporen van onder meer Joaquin Phoenix, paus Franciscus en Oprah Winfrey. Ook zij kregen ooit van PETA de titel ‘Persoon van het Jaar’.

(Foto: Reuters)

Kim Cattrall keert terug als Samantha Jones

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:29

Kim Cattrall keert tóch terug als Samantha Jones. Hoewel de actrice eerder liet weten niet open te staan voor een comeback in de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’, meldt Variety nu dat ze terugkomt op haar beslissing.

Oké, heel veel zendtijd krijgt Kim niet, maar toch: ze kruipt opnieuw in de huid van haar iconische karakter Samantha. Ze zou te zien zijn in een scène van de laatste aflevering van het tweede seizoen. Daarin voert ze naar verluidt een telefoongesprek met Carrie Bradshaw, die gespeeld wordt door Sarah Jessica Parker. De twee zouden elkaar niet gezien hebben voor het opnemen van de scène.

De reden waarom Kim eigenlijk niets meer met ‘Sex and the City’ te maken wilde hadden, was omdat ze het script van het vervolg slecht vond, maar ook de ruzie met haar tegenspeelster Sarah speelde mee.

Het tweede seizoen van 'And Just Like That' verschijnt vanaf 22 juni op HBO Max.

Sam Smith brengt duet uit met Madonna

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:04

Sam Smith en Madonna zijn samen de studio ingedoken. Op vrijdag 9 juni brengen ze hun gloednieuwe duet ‘Vulgar’ uit.

Een week geleden hintte Sam via social media al op een samenwerking met Madonna en gisteren werd het grote nieuws dan eindelijk bevestigd. “Vulgar. Sam x Madonna. Vrijdag 9 juni’, schreef Sam bij een klein voorproefje van het nummer op Instagram.

Het is het derde liedje dat Sam dit jaar uitbrengt. Eerder kwam de artiest al met ‘Gimme’ en ‘I’m Not Here To Make Friends’. Madonna heeft iets langer op zich laten wachten: haar laatste nummer ‘Back That Up To The Beat’ verscheen in 2019.

Ontdek meer