Billie Eilish uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar'

Karen Luiken-03 december 2021 om 07:30

Billie Eilish is door dierenrechtenorganisatie PETA verkozen tot ‘Persoon van het Jaar’. Een knappe prestatie, zeker omdat geen enkel ander persoon de titel op zo’n jonge leeftijd wist binnen te slepen.

De zangeres heeft deze eer te danken aan haar inzet op het gebied van dierenrechten. ‘Ze zorgt ervoor dat mensen naar haar luisteren, en niet alleen naar haar muziek. Ze heeft zich altijd uitgesproken over dierenbescherming en werkt actief om dieren te helpen’, schrijft PETA in een aankondiging.

De dierenrechtenorganisatie doelt daarmee onder meer op de veganistische schoen die Billie dit jaar samen met Nike op de markt bracht. Ook promoot ze veganistisch voedsel, spoort ze ontwerpers aan om bont achterwege te laten en lanceerde ze een parfum die geen dierlijke ingrediënten bevat.

De zangeres treedt met de benoeming in de voetsporen van onder meer Joaquin Phoenix, paus Franciscus en Oprah Winfrey. Ook zij kregen ooit van PETA de titel ‘Persoon van het Jaar’.

(Foto: Reuters)

Stalker wéér aangehouden bij huis Ariana Grande

Karen Luiken-29 juni 2022 om 05:30

Een man genaamd Aharon Brown is aangehouden nadat hij zondag, op de dag dat Ariana Grande 29 jaar oud werd, inbrak bij het huis van de zangeres. En het is niet voor het eerst dat hij haar lastigvalt, meldt TMZ.

De stalker is al vaker betrapt op het achtervolgen van Ariana. In september werd hij gearresteerd in haar huis in Los Angeles nadat hij een groot jachtmes meebracht en naar de beveiliging schreeuwde ‘dat hij haar zou vermoorden’.

De man kreeg een straatverbod, maar dat weerhield hem er niet van om Ariana toch weer op te zoeken. Zondag reisde hij naar Montecito en brak in bij het huis van de zangeres. Ariana was op dat moment niet thuis, maar het beveiligingsalarm ging af en alarmeerde de politie. Agenten hebben de man uiteindelijk gearresteerd.

Brown is aangeklaagd wegens stalking, inbraak, het beschadigen van elektriciteitsleidingen, het overtreden van een gerechtelijk bevel en obstructie. Hij zit vast.

Vanessa Hudgens brengt bezoekje aan school uit 'High School Musical'

Karen Luiken-27 juni 2022 om 15:09

Terwijl het gros van ons zich voorbereidt op een welverdiende vakantie zonder lessen en leraren, gaat Vanessa Hudgens juist terug de schoolbanken in. De actrice heeft een bezoekje gebracht aan de school die centraal stond in ‘High School Musical’.

Vanessa post op Instagram een foto van het nostalgische tafereel. “Weet je nog hoe je op de kleuterschool een kind ontmoette en niets over diegene wist, en je vervolgens tien seconden later beste vrienden was omdat je alleen jezelf hoefde te zijn?”, schrijft ze in het onderschrift, refererend naar een quote die haar ‘High School Musical’-personage ooit uitsprak.

De actrice speelde jarenlang Gabrielle Montez, een meisje dat smoorverliefd werd op Troy Bolton, de aanvoerder van het basketbalteam van East High School. Ze was in drie ‘High School Musical’-films te zien.

Ontdek meer