Billie Eilish uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar'

Karen Luiken-03 december 2021 om 07:30

Billie Eilish is door dierenrechtenorganisatie PETA verkozen tot ‘Persoon van het Jaar’. Een knappe prestatie, zeker omdat geen enkel ander persoon de titel op zo’n jonge leeftijd wist binnen te slepen.

De zangeres heeft deze eer te danken aan haar inzet op het gebied van dierenrechten. ‘Ze zorgt ervoor dat mensen naar haar luisteren, en niet alleen naar haar muziek. Ze heeft zich altijd uitgesproken over dierenbescherming en werkt actief om dieren te helpen’, schrijft PETA in een aankondiging.

De dierenrechtenorganisatie doelt daarmee onder meer op de veganistische schoen die Billie dit jaar samen met Nike op de markt bracht. Ook promoot ze veganistisch voedsel, spoort ze ontwerpers aan om bont achterwege te laten en lanceerde ze een parfum die geen dierlijke ingrediënten bevat.

De zangeres treedt met de benoeming in de voetsporen van onder meer Joaquin Phoenix, paus Franciscus en Oprah Winfrey. Ook zij kregen ooit van PETA de titel ‘Persoon van het Jaar’.

(Foto: Reuters)

Modeontwerper Thierry Mugler overleden

Karen Luiken-24 januari 2022 om 16:37

De Franse modeontwerper Thierry Mugler is afgelopen zondag overleden. Hij is 73 jaar geworden.

Het verdrietige nieuws is via Instagram bekendgemaakt door het team van de ontwerper. “We vinden het verschrikkelijk om aan te moeten kondigen dat Mr. Manfred Thierry Mugler op zondag 23 januari is overleden”, klinkt het. “Dat hij in vrede mag rusten.”

Thierry stopte in 2002 met designen, maar besloot in 2019 toch nog een uitzondering voor Kim Kardashian te maken. De jurk die zij droeg tijdens het Met Gala was door hem ontworpen.

Een andere klant was Beyoncé. Zij reageert net als veel andere sterren op het overlijden van Thierry. “Rust zacht”, schrijft ze.

Zien: Nora Gharib haalt twee 10'en in DWTS

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 06:51

Wie afgelopen zaterdag naar 'Dancing With The Stars' keek, zag hoe Nora Gharib met een passionele dans de eerste twee tienen binnenhaalde. De jury was lovend over haar dans met Adrián Baringa, haar vaste danspartner dit seizoen.

Nora vertelde voor de dans dat ze het moeilijk heeft om die passionele kant in haar naar voren te brengen. Aan de jury vertelde ze dat ze deze opdracht ook meer als een acteeropdracht zag, waardoor dat passionele er volledig doorkwam. En met goed resultaat, want voor de eerste keer in de geschiedenis van 'Dancing With The Stars' werden er twee tienen uitgedeeld!

Check haar passionele moves vanaf 03:27!

Ontdek meer