Billie Eilish uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar'

Karen Luiken-03 december 2021 om 07:30

Billie Eilish is door dierenrechtenorganisatie PETA verkozen tot ‘Persoon van het Jaar’. Een knappe prestatie, zeker omdat geen enkel ander persoon de titel op zo’n jonge leeftijd wist binnen te slepen.

De zangeres heeft deze eer te danken aan haar inzet op het gebied van dierenrechten. ‘Ze zorgt ervoor dat mensen naar haar luisteren, en niet alleen naar haar muziek. Ze heeft zich altijd uitgesproken over dierenbescherming en werkt actief om dieren te helpen’, schrijft PETA in een aankondiging.

De dierenrechtenorganisatie doelt daarmee onder meer op de veganistische schoen die Billie dit jaar samen met Nike op de markt bracht. Ook promoot ze veganistisch voedsel, spoort ze ontwerpers aan om bont achterwege te laten en lanceerde ze een parfum die geen dierlijke ingrediënten bevat.

De zangeres treedt met de benoeming in de voetsporen van onder meer Joaquin Phoenix, paus Franciscus en Oprah Winfrey. Ook zij kregen ooit van PETA de titel ‘Persoon van het Jaar’.

(Foto: Reuters)

Miley Cyrus beschuldigd van plagiaat met hit 'Flowers'

Karen Luiken-17 september 2024 om 09:06

Wat hebben de hits ‘Flowers’ van Miley Cyrus en ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars met elkaar gemeen? Meer dan je in eerste instantie misschien denkt. Miley zou voor haar liedje elementen van Bruno’s nummer hebben gebruikt en wordt daarom aangeklaagd voor plagiaat. Dat meldt Rolling Stone.

Het bedrijf Temp Music Investments, dat deels de auteursrechten van ‘When I Was Your Man’ heeft, zegt dat Miley onder andere de toonhoogte, baslijn en volgorde van coupletten heeft gekopieerd van Bruno’s song. Het bedrijf klaagt Miley aan en eist een schadevergoeding. Ook wil Temp Music Investments dat Miley niet langer met ‘Flowers’ optreedt.

Het is nog niet bekend hoe Miley over de aanklacht denkt. Ze heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Donald Trump: "Ik haat Taylor Swift"

Chelsy Vanlerberghe-16 september 2024 om 09:25

Popster Taylor Swift heeft miljoenen fans, maar Donald Trump hoort daar duidelijk niet bij. Op zijn eigen platform, Truth Social, postte hij zondag in capslock: "IK HAAT TAYLOR SWIFT." Zonder verdere uitleg of context.

Swift sprak zich na het debat tussen Trump en Kamala Harris uit op sociale media. Ze liet haar volgers weten dat ze Harris steunde en riep hen op om zelf goed onderzoek te doen. Haar steun leek meteen effect te hebben: volgens Amerikaanse media hebben meer dan 400.000 mensen de officiële stemwebsite vote.gov bezocht dankzij haar oproep.

In een interview met Fox News reageerde Trump op haar statement. Hij zei dat hij "geen fan" is van Swift en het wel had verwacht dat ze Harris zou steunen. Volgens hem zou Swift commercieel de gevolgen kunnen ondervinden van haar politieke keuze. "Ik denk dat het impact zal hebben op haar verkoopcijfers", zei hij.

In 2020 steunde Swift ook al Joe Biden. Trump liet toen weten dat hij "haar muziek 25% minder leuk vond". Swift gaf subtiel antwoord door 25% korting te geven op haar merchandise.

Ontdek meer