Spongebob en Patrick bestaan ook in real life

Karen Luiken-29 juli 2021 om 07:04

Dacht je dat vriendschappen zoals die van Spongebob en Patrick alleen in een fictieve onderwaterwereld bestonden? Niet dus. Een onderzoeker heeft in real life een gele spons en roze zeester op de kiek weten te zetten die net als de geanimeerde helden vriendjes bleken te zijn.

Oké, dat laatste weten we niet zeker. Het is niet duidelijk of de spons en zeester net zo’n innige band hebben als Spongebob en Patrick. Maar toch: het beeld dat tijdens een duik onder de Atlantische golven door wetenschapper Christopher Mah is gemaakt, is bijzonder. Hoewel deze zeefiguren geen broeken dragen en ze geen zichtbaar grote ogen hebben, doen ze ons meteen aan Spongebob en Patrick denken.

De onderzoeker zag het kleurrijke duo dinsdag bij een onderwaterberg genaamd Retriever Seamount, die zich op dik 300 kilometer afstand ten oosten van New York bevindt. “Ik dacht dat het grappig zou zijn om de vergelijking [met Spongebob en Patrick] te maken”, zegt Christopher Mah tegen Insider.

Er zijn meer dan 8.500 verschillende sponzen in de zee en ze leven al 600 miljoen jaar in de oceaan. Toch zijn er maar weinig varianten die de vierkante vorm van SpongeBob hebben. Dat de wetenschapper deze spons precies naar een Patrick-achtige zeester vond, is dus zeer opmerkelijk.

Man bestelt McNuggets maar krijgt dít...

Karen Luiken-21 september 2021 om 08:36

Bestel je met veel honger een portie kipnuggets bij de McDonald’s, kom je thuis met een bakje augurken. Het overkwam de 27-jarige Stuart uit het Verenigd Koninkrijk.

Stuart was net klaar met zijn late werkdienst toen het begon te rommelen in zijn lege maag. Vanwege zijn hongergevoel besloot hij een bezoekje te brengen aan de McDonald’s. Daar bestelde hij een portie McNuggets, die hij vervolgens mee naar huis nam. Maar eenmaal thuis deed hij een teleurstellende ontdekking.

Want wat bleek nou? In het bakje van McDonald’s zaten geen kipnuggets, zoals de bedoeling was, maar augurken. Heel veel augurken. “Toen hij thuiskwam en de verpakking opende, zag hij eruit alsof hij zo in huilen uit kon barsten”, vertelt zijn vriendin Megan volgens Ladbible. “We konden het niet geloven. Ik begon in eerste instantie te lachen, maar toen ik naar zijn gezicht keek, zag ik dat hij niet blij was.”

Het koppel denkt dat het McDonald’s-personeel de augurken expres in het doosje heeft gedaan. “Het moet opzettelijk zijn gebeurd”, vervolgt Megan. “Want hoe kun je augurken aanzien voor nuggets? Ze lijken in de verste verte niet op elkaar en als het een vergissing was geweest, hadden ze het tijdens het vullen van de doos zeker opgemerkt.”


(Photo by Brett Jordan on Unsplash)

Vrouw ontdekt afgehakte vinger in broodje hamburger

Karen Luiken-20 september 2021 om 07:54

Een vrouw uit Bolivia kreeg onlangs de schrik van haar leven in een fastfoodrestaurant. Toen ze haar tanden in een broodje hamburger zette, kwam ze erachter dat ze op de overblijfselen van een menselijke vinger zat te kauwen.

Het gebeurde vorige week. Estefany Benitez ging op de avond van 12 september naar haar favoriete burgerrestaurant om een hapje te eten. Ze bestelde een broodje hamburger en begon met veel blijdschap aan haar maaltijd. Het duurde echter niet lang voordat haar enthousiasme werd omgezet in walging. Want in plaats van dat ze op een hamburger kauwde, beet ze in een afgehakte vinger.

Dat het inderdaad om menselijk vlees ging, heeft de politie bevestigd. Het blijkt dat een medewerker een deel van zijn wijsvinger had verloren tijdens het bereiden van vlees.

De vrouw deelde haar verhaal (inclusief afschuwelijke foto’s) op haar Facebook-pagina. Ze schrijft dat ze heeft geklaagd bij het restaurant, maar dat het personeel na de vondst van de vinger ‘klanten bleef bedienen alsof er niets was gebeurd’.

Je checkt de foto's hieronder. Kijken op eigen risico.

1
2

Ontdek meer