Spongebob en Patrick bestaan ook in real life

Karen Luiken-29 juli 2021 om 07:04

Dacht je dat vriendschappen zoals die van Spongebob en Patrick alleen in een fictieve onderwaterwereld bestonden? Niet dus. Een onderzoeker heeft in real life een gele spons en roze zeester op de kiek weten te zetten die net als de geanimeerde helden vriendjes bleken te zijn.

Oké, dat laatste weten we niet zeker. Het is niet duidelijk of de spons en zeester net zo’n innige band hebben als Spongebob en Patrick. Maar toch: het beeld dat tijdens een duik onder de Atlantische golven door wetenschapper Christopher Mah is gemaakt, is bijzonder. Hoewel deze zeefiguren geen broeken dragen en ze geen zichtbaar grote ogen hebben, doen ze ons meteen aan Spongebob en Patrick denken.

De onderzoeker zag het kleurrijke duo dinsdag bij een onderwaterberg genaamd Retriever Seamount, die zich op dik 300 kilometer afstand ten oosten van New York bevindt. “Ik dacht dat het grappig zou zijn om de vergelijking [met Spongebob en Patrick] te maken”, zegt Christopher Mah tegen Insider.

Er zijn meer dan 8.500 verschillende sponzen in de zee en ze leven al 600 miljoen jaar in de oceaan. Toch zijn er maar weinig varianten die de vierkante vorm van SpongeBob hebben. Dat de wetenschapper deze spons precies naar een Patrick-achtige zeester vond, is dus zeer opmerkelijk.

Awkward: vrouw belandt in lockdown met blind date

Karen Luiken-14 januari 2022 om 08:11

Denk jij ooit het meest ongemakkelijke afspraakje ooit te hebben gehad? Wacht maar tot je het verhaal van de Chinese Wang hoort. Zij ging op blind date met een man en moest meteen met hem in quarantaine toen bleek dat de volledige stad Zhengzhou direct in volledige lockdown moest.

De date vond vorige week plaats. Omdat Wang ‘behoorlijk oud werd’ hadden haar ouders tien blind dates voor haar geregeld, in de hoop dat ze de ware liefde zou vinden. Eén van de afspraakjes stond gepland voor zondag. Wang vloog van Guangzhou naar Zhengzhou, waar ze bij een onbekende man thuis zou gaan eten.

“Het was prima toen ik kwam”, vertelt de vrouw volgens lokale media. “Maar na het diner, toen ik net op het punt stond te vertrekken, verslechterde de COVID-situatie plotseling.”

Er werd een onmiddellijke lockdown afgekondigd en dat betekende dat Wang vastzat in het huis van de man die ze slechts een paar uur kende. “Het is heel ongemakkelijk en beschaamd om in een appartement te wonen met iemand die je nauwelijks kent”, vervolgt ze. “Hij praat zo weinig als een houten pop.”

De vrouw houdt het internet met een videodagboek op de hoogte van haar ietwat bijzondere avontuur. Het is niet duidelijk hoe lang de lockdown in Zhengzhou nog gaat duren en hoe lang de vrouw dus nog met de man in quarantaine moet blijven.

Vrouw stopt met werken om fulltime 'puppy' te zijn

Karen Luiken-11 januari 2022 om 07:09

Een vrouw is gestopt met haar baan om fulltime 'puppy' te kunnen zijn. Dat doet ze met filmpjes op OnlyFans, waar ze binnen een jaar tijd zo’n 1 miljoen dollar mee heeft verdiend. Jenna Phillips was dus al populair op het platform, maar heeft er nu nóg meer fans bij gekregen door een video die sinds kort viral gaat.

Jenna doet in filmpjes alsof ze een hond is. Ze apporteert, speelt en drinkt water uit kommen. Maar in haar nieuwste video gaat ze nog een stapje verder. Op de beelden, die bijna 15 miljoen keer bekeken zijn, is te zien hoe ze met een riem om haar nek over de grond kruipt. Zodra ze een andere vrouw ziet die zich ook voordoet als een hond, stopt ze met bewegen. De twee staren elkaar aan en blaffen luid.

De passie voor honden is volgens Jenna ontstaan tijdens een ontmoeting met andere ‘pups’, volwassenen die zich voordoen als dieren. “Ik heb geëxperimenteerd met gehoorzaamheidstraining”, vertelde ze in de ‘No Jumper’-show. “Ik heb gekeken hoe het zou zijn om als hond behandeld te worden en heb nooit meer achterom gekeken. Ik voelde me zo in mijn element.”

Ontdek meer