Tienermeisje verliest teen na beet van piranha

Karen Luiken-27 november 2021 om 09:01

Een zwemsessie in een rivier in Santa Fe is voor tientallen mensen geëindigd in een grote nachtmerrie. Een zwerm piranha’s begon de slachtoffers in ondiep water aan te vallen en liet hen met verschrikkelijke verwondingen achter. Een tienermeisje raakte haar teen kwijt, meldt Ladbible.

In het totaal zijn er zo’n dertig mensen gewond geraakt, onder wie het tienermeisje. Zij moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een huidtransplantatie aan haar teen. Ook andere mensen kregen hulp om verwondingen aan hun vingers en handen te laten behandelen.

“Deze vissen bewegen zich vaak in grote groepen, waardoor er veel gelijktijdige aanvallen plaatsvinden”, vertelt Sergio Berardi, vertegenwoordiger voor strandwachten.

Het is niet de eerste keer dat piranha’s toeslaan bij het watertje in Santa Fe. In 2013 gebeurde hetzelfde bij zo’n zestig mensen.

(Photo by Robert Katzki on Unsplash)

Man breekt record met hardste boer ooit

Karen Luiken-02 december 2021 om 08:32

Je hebt wereldrecords op het gebied van muziek, op het gebied van sport én op het gebied van... boeren! De Australische Neville Sharp valt in de laatste categorie. Hij heeft een record verbroken van de hardste boer ter wereld en verdient daarmee een plekje in het Guinness Book of World Records.

De boer van de man werd op 29 juli 2021 geregistreerd en haalde maar liefst 112,4 decibel. Dat is harder dan een gemiddelde boormachine of trombone, en net iets hoger dan het vorige record dat twaalf jaar op naam stond van de Engelsman Paul Hunn.

Neville heeft het boeren op jonge leeftijd van zijn oudere zus geleerd. Hij is altijd blijven oefenen en deed vooral in de afgelopen jaren extra zijn best. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn vrouw, die erop stond dat hij het wereldrecord zou verpletteren.

De man voerde de poging uit in een geluidsdichte studio en dronk voorafgaand een flinke hoeveelheid cola. Je bekijkt het resultaat hieronder.

Dreamjob: betaald krijgen voor spelletjes spelen

Karen Luiken-29 november 2021 om 16:15

In je pyjama spelletjes spelen en daar ook nog eens betaald voor krijgen. Die droom kan binnenkort werkelijkheid worden als je wordt aangenomen door het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde John Adams. Het bedrijf is op zoek naar een spelletjestester en is bereid daar goed voor te betalen.

De officiële functietitel van de nieuwe werknemer van John Adams zou ‘Board Director’ zijn. De werkzaamheden die daarbij horen, zijn simpel. Enige wat je hoeft te doen om bijna 600 euro te kunnen verdienen, is het spelen van spelletjes zoals Scrabble of Rummikub.

“Voor degenen die een passie hebben voor alles wat met gamen te maken heeft, zijn we op zoek naar iemand die de rol van ‘Board Director’ op zich wil nemen”, zegt Simon Pilkington van John Adams volgens Tyla. “Het enige werk dat erbij komt kijken is het spelen van bordspellen en quality time thuis doorbrengen met je dierbaren.”

Klinkt dit als de ideale baan voor jou? En wil je dolgraag feedback geven over de spellen die je gaat spelen? Aanmelden kan tot 6 december via deze site.

(Photo by Clarissa Watson on Unsplash)

Ontdek meer