Student riskeert doodstraf voor binnensmokkelen ‘Squid Game’ in Noord-Korea

Karen Luiken-26 november 2021 om 04:46

Een student die videobestanden van de Netflix-hit ‘Squid Game’ op een USB-stick Noord-Korea heeft binnengesmokkeld, riskeert de doodstraf. Andere leerlingen die de serie in datzelfde land – waar de show verboden is – hebben bekeken, komen ook niet ongeschonden weg. Dat melden Amerikaanse media.

De dader zou ‘Squid Game’ vanuit China naar Noord-Korea hebben gesmokkeld. In dat laatste land is Netflix niet beschikbaar en dus is het illegaal om daar ‘Squid Game’ te kijken. Laat staan binnen te smokkelen. Wie dat toch doet, riskeert een zware straf zoals de doodstraf.

Radio Free Asia meldt dat de student werd opgepakt nadat meerdere scholieren werden betrapt tijdens het kijken van ‘Squid Game’. Zij zijn veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid. De student die de USB-stick kocht, krijgt een levenslange gevangenisstraf.

Tienermeisje verliest teen na beet van piranha

Karen Luiken-25 november 2021 om 09:01

Een zwemsessie in een rivier in Santa Fe is voor tientallen mensen geëindigd in een grote nachtmerrie. Een zwerm piranha’s begon de slachtoffers in ondiep water aan te vallen en liet hen met verschrikkelijke verwondingen achter. Een tienermeisje raakte haar teen kwijt, meldt Ladbible.

In het totaal zijn er zo’n dertig mensen gewond geraakt, onder wie het tienermeisje. Zij moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een huidtransplantatie aan haar teen. Ook andere mensen kregen hulp om verwondingen aan hun vingers en handen te laten behandelen.

“Deze vissen bewegen zich vaak in grote groepen, waardoor er veel gelijktijdige aanvallen plaatsvinden”, vertelt Sergio Berardi, vertegenwoordiger voor strandwachten.

Het is niet de eerste keer dat piranha’s toeslaan bij het watertje in Santa Fe. In 2013 gebeurde hetzelfde bij zo’n zestig mensen.

(Photo by Robert Katzki on Unsplash)

Cannabis koop je in Canada gewoon via Uber Eats

Karen Luiken-23 november 2021 om 16:14

Het bestellen van cannabis gaat in het Canadese Ontario straks net zo gemakkelijk als het bestellen van een frietje. Uber gaat marihuana verkopen. Dat meldt The Independent.

Het bedrijf slaat voor het project de handen ineen met cannabisretailer Tokyo Smoke. Klanten kunnen via de Uber Eats-app een bestelling plaatsen en deze vervolgens binnen een uur afhalen bij één van de vijftig vestigingen. Frauderen met leeftijden heeft geen zin, aangezien er een legitimatie getoond dient te worden bij het ophalen van de bestelling.

Het partnerschap zal Canadese volwassenen helpen om veilige, legale cannabis te kopen en zo illegale markten te bestrijden, aldus Uber. “We werken samen met marktleiders zoals Tokyo Smoke om mensen in Ontario veilige, gemakkelijke opties te bieden om legale cannabis te kopen”, zo klinkt het in een verklaring.

(Photo by David Gabrić on Unsplash)

Ontdek meer