Beslist: geen feestjes meer in Oost-Vlaanderen

Dieter Blarinckx-24 november 2021 om 07:21

Nu de coronacijfers weer de verkeerde kant uitgaan, beginnen de gouverneurs van onze provincies extra maatregelen te treffen. Zo grijpt de Oost-Vlaamse gouverneur, Carina Van Cauter, hard in: een maand lang geldt er nu een verbod op alle fuiven en andere gelegenheidsfeesten die niet professioneel omkaderd zijn.

Van Cauter heeft het dan vooral over fuiven die georganiseerd worden door jeugdverenigingen of sportclubs. Alle andere events die in een professionele omgeving worden georganiseerd, mogen gewoon doorgaan aangezien deze onder de federale coronaregels vallen. Dat wil dus wel zeggen dat cafés en dancings gewoon open kunnen blijven, thank god.

En nog een kleine sidenote: ook privéfeestjes bij je thuis vallen niet onder het verbod en kunnen dus gewoon doorgaan.

“Ik hoop dat iedereen goed beseft hoe ernstig de toestand is. Heel wat mensen zijn beschermd dankzij de vaccinaties, maar de druk op de zorg is enorm. Het is - gezien de hoge circulatie van het virus - nodig om het virus in te dijken”, klinkt het bij de gouverneur aan de Vlaamse pers.

Het verbod treedt in vanaf nu vrijdag, tot en met 26 december.

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Ontdek meer