'30' van Adele is nú al bestverkochte plaat van het jaar

Karen Luiken-23 november 2021 om 17:14

Drie dagen. Dat is hoe lang Adele ervoor nodig had om haar gloednieuwe album ‘30’ de bestverkochte plaat van het jaar te laten worden. Alleen in de Verenigde Staten is het album al meer dan 500.000 keer verkocht. Dat meldt Billboard.

Adele stoot met haar prestatie Taylor Swift van de troon. Haar album ‘Evermore’ is ruim 460.000 keer verkocht. Die plaat werd in december 2020 uitgebracht, maar vloog ook in 2021 nog regelmatig over de (digitale) toonbank.

Het is niet de eerste keer dat Adele een record verbreekt met het uitbrengen van een album. Zo werd ‘25’, de plaat die ze in 2015 uitbracht, binnen een paar dagen tijd ruim 2 miljoen keer verkocht. En ook dat was goed voor een record.

Yungblud brengt binnenkort nieuw album uit

Karen Luiken-26 mei 2022 om 07:17

Yungblud komt binnenkort met nieuwe muziek. De artiest heeft de release van zijn derde studioalbum aangekondigd en geeft de plaat dezelfde titel als zijn artiestennaam: ‘YUNGBLUD’.

Het album volgt ‘Weird’ uit 2020 op en komt op 2 september uit. Yungblud schrijft op social media dat het een plaat wordt waarvoor hij ‘naar een deel van zichzelf ging waarvan hij niet wist dat hij die had’.

“Tot nu toe is alles een complete explosie van ongecensureerde expressie geweest, waarbij ik de waarheid vertelde en zong over wat ik op dat moment voelde”, aldus de artiest. “Het verschil met deze plaat is dat ik heel diep heb nagedacht en gevoeld.”

Yungblud bestudeerde zijn gedachtes en voelde intense emoties. “Hier is mijn verhaal. Waarom ik het ‘YUNGBLUD’ heb genoemd? Omdat niets in mijn leven ooit zo logisch is geweest.”

Selena Gomez werkt aan nieuw album

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:13

Grote kans dat er binnenkort nieuwe muziek van Selena Gomez verschijnt. De zangeres laat weten bezig te zijn met een album.

“Ik ben net klaar met het vierde seizoen van mijn kookprogramma en werk nu in Los Angeles aan mijn album”, aldus Selena in de ‘Crew Call’-podcast.

Of er ook een bijbehorende tournee komt, is nog niet bekend. Selena sluit het in ieder geval niet uit. “Ik sta ervoor open, maar ik heb natuurlijk wel verplichtingen, dus de tijd moet rijp zijn. Het staat niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje.”

Het nog titelloze album volgt Selena’s vorige platen ‘Rare’ uit 2020 en ‘Revelación’ uit 2021 op.

Ontdek meer