'30' van Adele is nú al bestverkochte plaat van het jaar

Karen Luiken-23 november 2021 om 17:14

Drie dagen. Dat is hoe lang Adele ervoor nodig had om haar gloednieuwe album ‘30’ de bestverkochte plaat van het jaar te laten worden. Alleen in de Verenigde Staten is het album al meer dan 500.000 keer verkocht. Dat meldt Billboard.

Adele stoot met haar prestatie Taylor Swift van de troon. Haar album ‘Evermore’ is ruim 460.000 keer verkocht. Die plaat werd in december 2020 uitgebracht, maar vloog ook in 2021 nog regelmatig over de (digitale) toonbank.

Het is niet de eerste keer dat Adele een record verbreekt met het uitbrengen van een album. Zo werd ‘25’, de plaat die ze in 2015 uitbracht, binnen een paar dagen tijd ruim 2 miljoen keer verkocht. En ook dat was goed voor een record.

Bilal Wahib dropt debuutalbum

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:11

Na een heftige periode heeft Bilal Wahib vandaag zijn debuutalbum gedropt. De plaat heet ‘El Mehdi’ en is vernoemd naar zijn tweede naam.

Bilal ging een jaar geleden keihard met zijn muziekcarrière en scoorde met de nummers ‘Tigers’ en ‘501’ hit na hit. Afgelopen zomer had eigenlijk zijn zomer moeten worden. Maar daar kwam abrupt een einde aan toen hij in maart werd aangehouden nadat hij via social media een minderjarige jongen ‘voor de grap’ naar zijn geslachtsdeel vroeg. Zowel zijn acteer- als muziekcarrière kwam daardoor op een laag pitje te staan. Radiozenders zonden zijn muziek niet meer uit en ook nieuwe acteerklussen bleven achterwege.

Maar nu is Bilal dus terug. Met een debuutalbum waar zowel nieuwe nummers als oudere liedjes op terug te vinden zijn. Er staan songs op die de zanger alleen maakte, maar ook samenwerkingen met onder meer Boef, Kraantje Pappie en Big2.

Remi vond lief tijdens ‘K2 zoekt K3’

Dieter Blarinckx-23 november 2021 om 19:02

Hoewel dat felbegeerde plaatsje tussen Hanne en Marthe toch niet naar Remi zal gaan, gaat de 19-jarige musicalster niet zonder lege handen naar huis. Tijdens de opnames van ‘K2 zoekt K3’ vond hij immers een lief! Zo werd hij verliefd op een medestudente. Dat vertelde hij aan het Vlaamse magazine Story.

Remi werd verliefd op een Hollands meisje dat ook musical studeert in Tilburg. Tijdens de opnames verbleef Remi natuurlijk vaak in België, waardoor het kersverse koppel elkaar niet vaak zag:

“Maar als je elkaar graag ziet, hou je vol. En na onze studies zien we wel waar we belanden…”, klinkt het in zijn interview met Story.

Proficiat tortelduifjes!

Beeld: VTM

Ontdek meer