YouTuber MrBeast gaat 'Squid Game' in real life organiseren

Karen Luiken-22 november 2021 om 15:54

‘Squid Game’, maar dan in real life. Dat is wat YouTube-sensatie MrBeast gaat realiseren. Inclusief de bekende spellen uit de serie, 456 deelnemers en een flinke prijzenpot.

De social media-ster gaf een tijdje geleden via een TikTok-video aan dat hij ‘Squid Game’ tot leven wilde brengen. Daar moest alleen wel iets tegenover staan: pas als zijn video 10 miljoen likes zou krijgen, zou hij de plannen in gang gaan zetten.

Dat doel behaalde hij al snel en dus moest hij diep in de buidel tasten om de zes games uit de virale tv-show na te bootsen. Hij gaf er zo’n 2 miljoen dollar aan uit en belooft bovendien nog eens 1,5 miljoen dollar aan prijzengeld. Daar maken in het totaal 456 deelnemers kans op, die tegen elkaar moeten strijden in spelletjes als touwtrekken, knikkeren en Annemaria Koekoek.

In tegenstelling tot wat er in de serie gebeurt, overleven de kandidaten het bij het spel van MrBeast allemaal. Zij worden niet vermoord als ze verliezen, maar worden simpelweg gevraagd het spel te verlaten. De grote winnaar gaat met een flinke jackpot naar huis.

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer