YouTuber MrBeast gaat 'Squid Game' in real life organiseren

Karen Luiken-22 november 2021 om 15:54

‘Squid Game’, maar dan in real life. Dat is wat YouTube-sensatie MrBeast gaat realiseren. Inclusief de bekende spellen uit de serie, 456 deelnemers en een flinke prijzenpot.

De social media-ster gaf een tijdje geleden via een TikTok-video aan dat hij ‘Squid Game’ tot leven wilde brengen. Daar moest alleen wel iets tegenover staan: pas als zijn video 10 miljoen likes zou krijgen, zou hij de plannen in gang gaan zetten.

Dat doel behaalde hij al snel en dus moest hij diep in de buidel tasten om de zes games uit de virale tv-show na te bootsen. Hij gaf er zo’n 2 miljoen dollar aan uit en belooft bovendien nog eens 1,5 miljoen dollar aan prijzengeld. Daar maken in het totaal 456 deelnemers kans op, die tegen elkaar moeten strijden in spelletjes als touwtrekken, knikkeren en Annemaria Koekoek.

In tegenstelling tot wat er in de serie gebeurt, overleven de kandidaten het bij het spel van MrBeast allemaal. Zij worden niet vermoord als ze verliezen, maar worden simpelweg gevraagd het spel te verlaten. De grote winnaar gaat met een flinke jackpot naar huis.

Student riskeert doodstraf voor binnensmokkelen ‘Squid Game’ in Noord-Korea

Karen Luiken-26 november 2021 om 04:46

Een student die videobestanden van de Netflix-hit ‘Squid Game’ op een USB-stick Noord-Korea heeft binnengesmokkeld, riskeert de doodstraf. Andere leerlingen die de serie in datzelfde land – waar de show verboden is – hebben bekeken, komen ook niet ongeschonden weg. Dat melden Amerikaanse media.

De dader zou ‘Squid Game’ vanuit China naar Noord-Korea hebben gesmokkeld. In dat laatste land is Netflix niet beschikbaar en dus is het illegaal om daar ‘Squid Game’ te kijken. Laat staan binnen te smokkelen. Wie dat toch doet, riskeert een zware straf zoals de doodstraf.

Radio Free Asia meldt dat de student werd opgepakt nadat meerdere scholieren werden betrapt tijdens het kijken van ‘Squid Game’. Zij zijn veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid. De student die de USB-stick kocht, krijgt een levenslange gevangenisstraf.

Tienermeisje verliest teen na beet van piranha

Karen Luiken-25 november 2021 om 09:01

Een zwemsessie in een rivier in Santa Fe is voor tientallen mensen geëindigd in een grote nachtmerrie. Een zwerm piranha’s begon de slachtoffers in ondiep water aan te vallen en liet hen met verschrikkelijke verwondingen achter. Een tienermeisje raakte haar teen kwijt, meldt Ladbible.

In het totaal zijn er zo’n dertig mensen gewond geraakt, onder wie het tienermeisje. Zij moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een huidtransplantatie aan haar teen. Ook andere mensen kregen hulp om verwondingen aan hun vingers en handen te laten behandelen.

“Deze vissen bewegen zich vaak in grote groepen, waardoor er veel gelijktijdige aanvallen plaatsvinden”, vertelt Sergio Berardi, vertegenwoordiger voor strandwachten.

Het is niet de eerste keer dat piranha’s toeslaan bij het watertje in Santa Fe. In 2013 gebeurde hetzelfde bij zo’n zestig mensen.

(Photo by Robert Katzki on Unsplash)

Ontdek meer