Drama in Amerika: wagen rijdt in op kerstparade

Samuel Wornoo-22 november 2021 om 10:00

In de Amerikaanse stad Waukesha, in de staat Wisconsin, is zondagavond een automobilist ingereden op een kerstparade. Bij het drama vielen zeker 40 gewonden en 5 doden. Het onderzoek is nog volop aan de gang.

Op videobeelden op sociale media is te zien hoe een SUV met hoge snelheid achteraan inrijdt op een parade. De omstaanders geraken meteen in paniek en proberen de slachtoffers zo goed als mogelijk eerste hulp toe te dienen.

De motieven voor het incident worden nog onderzocht door de politie. De ene ooggetuige meent gezien te hebben dat de wagen opzettelijk zwenkte om mensen te raken, terwijl anderen zeggen dat de bestuurder op de vlucht was. De vermoedelijke bestuurder van de auto is gearresteerd en zit in hechtenis.

(Foto: Reuters)

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer