Taylor Swift wint twee AMA's en verbreekt daarmee eigen record

Karen Luiken-22 november 2021 om 06:07

Taylor Swift heeft zichzelf weer overtroffen. De zangeres heeft zondag een American Music Award gekregen voor beste vrouwelijke popster en breekt met die winst haar eigen record voor de meeste gewonnen AMA’s ooit.

De American Music Awards werden zondagavond uitgereikt tijdens een show die gepresenteerd werd door Cardi B. Taylor Swift mocht maar liefst twee prijzen mee naar huis nemen, namelijk die voor ‘beste popalbum’ en ‘beste vrouwelijke popartiest’. Haar totaal aantal AMA’s staat daarmee op 34. En dat is een record, want nooit eerder won een artiest zoveel prijzen bij de Amerikaanse show. Het vorige record stond ook al op naam van Taylor Swift.

Andere sterren die met een blij gevoel de AMA’s verlieten, zijn de heren van de K-popgroep BTS. Zij werden gekroond tot ‘artiest van het jaar’ en wonnen bovendien ook awards voor ‘beste popgroep’ en ‘beste popliedje’.

De prijs voor ‘beste nieuwe artiest’ ging naar Olivia Rodrigo, die voor ‘beste videoclip’ naar Lil Nas X en die voor ‘beste samenwerking’ naar Doja Cat en SZA. Ed Sheeran kreeg de titel ‘beste mannelijke popartiest’.

Dua Lipa één van meest invloedrijke personen

Karen Luiken-18 april 2024 om 07:34- Foto:

Reuters

Dua Lipa verdient dit jaar een plekje op de lijst van het Amerikaanse blad Time met de meest invloedrijkste personen. Er staan er in het totaal honderd op.

‘Ze beweegt zich in een lichtheid in een zware wereld: gedurfd, speels en zelfbewust’, schrijft Times over Dua Lipa. ‘Ze komt bedachtzaam en openhartig op voor de onderdrukten en ontheemden. Ze richtte een invloedrijk redactioneel platform op, Service95, om culturele onderwerpen te bespreken en humanitaire problemen aan te pakken. Ze gelooft in familie, is haar ouders dankbaar en steunt haar broers en zussen.’

De Time 100, zoals de lijst heet, verschijnt elk jaar en toont de honderd meest invloedrijkste personen van het moment. Dat kunnen artiesten zoals Dua Lipa zijn, maar ook wetenschappers, sporters, wereldleiders of politieke figuren.

Naast Dua Lipa staan ook America Ferrera, 21 Savage, Kylie Minogue en Michael J. Fox.

Kit Connor en Rachel Zegler worden Romeo en Juliet

Chelsy Vanlerberghe-16 april 2024 om 14:19

Kit Connor en Rachel Zegler maken hun debuut op Broadway. Kit Connor, die je kan kennen van zijn rol in 'Heartstopper', zal deze herfst in de huid kruipen van Romeo. Rachel Zegler, die onlangs de hoofdrol speelde in de prequel van 'The Hunger Games', speelt zijn geliefde.

'Romeo + Juliet' wordt een moderne versie van het klassieke verhaal van Shakespeare. De musical gaat over de romance van twee jonge Italianen, waarvan hun families in de clinch liggen. In tegenstelling tot het toneelstuk uit 1579, zal deze versie zich richten op de TikTok-generatie. De slogan luidt dan ook: "The youth is fucked." Volgends de makers 'behoort Shakespeare's tijdloze tragedie nu tot een nieuwe generatie aan de rand van de afgrond'.

Ontdek meer