Geen shuffle meer in Spotify dankzij Adele

Dieter Blarinckx-21 november 2021 om 09:32

Groot nieuws uit de muziekstreaming-business want de shuffle-knop in Spotify is vanaf nu passé. Daar heeft Adele voor gezorgd. Zij vroeg namelijk aan het team van Spotify om die shuffle-knop te verwijderen. En ze hebben geluisterd:

“Dit was het enige verzoek dat ik had in deze veranderde tijden in de muziekindustrie. We maken geen albumtracks met zo’n grote liefde en gevoel voor niets. Ons werk vertelt een verhaal en die moet worden beluisterd zoals wij het bedoelen. Dankjewel Spotify om naar ons te luisteren”, klinkt het op Twitter.

De shuffle-optie is wel niet helemaal uitgeschakeld op de streamingdienst. Na het aanklikken van een willekeurig nummer verschijnt de optie weer wél.

Wat vind jij van die beslissing?

Sam Fender niet naar Rock Werchter wegens stemproblemen

Karen Luiken-30 juni 2022 om 05:49

Slecht nieuws voor fans van Sam Fender. De zanger zou dit weekend eigenlijk optreden op Rock Werchter, maar moet zijn show helaas cancelen wegens stemproblemen.

De organisatie van Rock Werchter laat weten dat de Britse zanger Sam Fender tonsillitis heeft, een ontsteking van de keelamandelen, en daarom niet kan optreden op de stage die The Barn wordt genoemd. Wel is er al een vervanger voor hem geregeld: Charles, een zangeres van eigen Belgische bodem.

Rock Werchter gaat vandaag van start en duurt tot en met zondag. Grote namen als Pearl Jam, The War on Drugs, The Kid Laroi en Carly Rae Jepsen treden op.

Winnaars van Student Rock Rally zijn bekend

Karen Luiken-29 juni 2022 om 15:34

De winnaars van de Student Rock Rally 2022 zijn bekend. Blind drift & LANI hebben de meeste stemmen gekregen en verdienen daarmee een plekje op het podium van de Student Kick-Off op 28 september.

Maar liefst vijftig inzendingen deden mee aan de Student Rock Rally, waarvan er uiteindelijk twee tot winnaar zijn gekroond. Eén daarvan is Blind drift, een indiepop band die staat te popelen om nieuwe muziek voor te stellen aan het publiek. Het andere muzikale talent is LANI, die met een mix van sappige subs en boeiende melodieën voor aanstekelijke popsongs zorgt.

Blind drift wist de meeste stemmen van het publiek te verzamelen, LANI was de grootste favoriet bij de jury, bestaande uit organisatoren, muzikanten en professionals uit de sector.

Beide artiesten winnen een optreden tijdens de Student Kick-Off eind september. Na de opener speelt eerst Blind drift een set en laat daarna LANI zich van haar beste kant zien.

Ontdek meer