Genomineerden 'Game of the Year'-award zijn bekend

Nico De Greef-16 november 2021 om 21:23

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft zojuist de nominaties bekend gemaakt voor de 2021-editie van de jaarlijkse awardshow. Dit jaar zullen er maar liefst dertig categorieën zijn waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder uiteraard ook de felbegeerde Game of the Year/GOTY-award.

Welke game er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat, zullen we nog moeten afwachten tot december want dan zal pas de awardshow plaatsvinden. Wat alvast wel zeker is dat dit jaar zes games kans maken op de prijs. Deze games zijn Deathloop, It Takes Two, Metroid Dread, Psychonauts 2, Ratchet & Clank: Rift Apart en Resident Evil Village. Vorig jaar werd The Last of Us Part 2 uitgeroepen tot Game van het Jaar. Het spel versloeg daarbij onder andere de remake van Final Fantasy VII en Ghost of Tsushima.

De Game Awards worden uitgereikt in de nacht van 9 op 10 december om 02u00 (lokale tijd) in het Microsoft Theater in Los Angeles. Host Geoff Keighley zal de show zoals vanouds presenteren met tal van festiviteiten zoals live muziekoptredens, special guest appearances en trailers voor nieuwe en aangekondigde games.

Een complete lijst met alle genomineerden kun je hier bekijken.

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer