Dit zijn de genomineerden voor Game of the Year 2021

Nico De Greef-16 november 2021 om 21:23

The Game Awards, ook wel de Oscars van videogames, heeft zojuist de nominaties bekend gemaakt voor de 2021-editie van de jaarlijkse awardshow. Dit jaar zullen er maar liefst dertig categorieën zijn waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder uiteraard ook de felbegeerde Game of the Year (GOTY)-award.

Welke game er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat, zullen we nog moeten afwachten tot december want dan zal pas de awardshow plaatsvinden. Wat alvast wel zeker is dat dit jaar zes games kans maken op de prijs. Deze games zijn Deathloop, It Takes Two, Metroid Dread, Psychonauts 2, Ratchet & Clank: Rift Apart en Resident Evil Village. Vorig jaar werd The Last of Us Part 2 uitgeroepen tot Game van het Jaar. Het spel versloeg daarbij onder andere de remake van Final Fantasy VII en Ghost of Tsushima.

De Game Awards worden uitgereikt in de nacht van 9 op 10 december om 02u00 (lokale tijd) in het Microsoft Theater in Los Angeles. Host Geoff Keighley zal de show zoals vanouds presenteren met tal van festiviteiten zoals live muziekoptredens, special guest appearances en trailers voor nieuwe en aangekondigde games.

Een complete lijst met alle genomineerden kun je hier bekijken.

Zesde seizoen Fall Guys krijgt een feest-thema

Nico De Greef-24 november 2021 om 14:17

Ontwikkelaar Mediatonic heeft het zesde seizoen van Fall Guys onthuld. Het nieuwe seizoen zal van start gaan op 30 november en krijgt een feest-thema.

Na een maandenlange tocht door de jungle mogen Fall Guys-spelers zich opmaken voor een seizoen vol festiviteiten. Op 30 november wordt Party Spectacular gelanceerd, het nieuwste seizoen van Fall Guys dat zoals de naam al verklapt, helemaal in het teken staat van feesten!

Zo zal het seizoen cosmetische items bevatten in het thema van onder andere carnaval en het circus. In totaal zal het seizoen meer dan 25 nieuwe kostuums met zich meebrengen en kunnen spelers aan de slag met 5 nieuwe speelbare rondes. Nieuwe obstakels in de rondes zijn onder meer trapezes waar spelers aan kunnen slingeren en grote buizen die snelreizen door de levels mogelijk maakt. Het Fame Path, waarlangs spelers beloningen kunnen vrijspelen, zal wederom uit 50 levels bestaan.

Het zesde seizoen van Fall Guys gaat volgende week van start en is nu beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Een versie van het spel voor Xbox-consoles en Switch is momenteel in ontwikkeling maar heeft nog geen releasedatum.

Fall Guys Seizoen 6 cinematic trailer:

Fall Guys Seizoen 6 gameplay trailer:

Ubisoft bouwt eigen pretpark in Frankrijk!

Dieter Blarinckx-21 november 2021 om 09:50

Ubisoft, de bekende gamestudio achter o.a. de Assassin’s Creed-games, heeft bevestigd dat ze plannen hebben voor een eigen pretpark in Frankrijk. Méér zelfs, ze zijn momenteel al bezig aan een eerste Ubisoft Entertainment Center, dat zal openen in 2025 in Zuid-Frankrijk!

Ubisoft maakt videogames en wil dan ook bezoekers helemaal onderdompelen in de wondere wereld van gaming. Bedoeling is dat bezoekers een meeslepende ervaring beleven, die hun helemaal transporteert naar de wereld van hun favoriete games. Het Ubisoft Entertainment Center is een eerste stap in die richting. Vanaf 2025 kunnen bezoekers in de buurt van Montpellier op avontuur in de gamewereld van Ubisoft. Ook hebben ze plannen om later een geheel eigen en dedicated pretpark te bouwen in Frankrijk.

Ubisoft leverde fantastische en succesvolle games zoals Far Cry, Prince of Persia, Just Dance, Watch Dogs, Rayman, Assassin’s Creed en Beyond Good & Evil.

Ontdek meer