Hond van dodelijk slachtoffer Astroworld wacht nog steeds op zijn baasje

Karen Luiken-16 november 2021 om 15:21

De hond van de 22-jarige studente Bharti Shahani, die woensdag stierf aan de verwondingen die ze opliep bij het Astroworld-drama, heeft het zwaar met het verlies van haar baasje. De neef van het dodelijke slachtoffer zegt dat de twee jaar oude husky radeloos door het huis dwaalt, op zoek naar Bharti.

“Hij zoekt haar nog steeds door het hele huis”, aldus Mohit Bellani. Volgens hem had Bharti een speciale band met haar hond Blue. “Ze waren elkaars beste vrienden”, voegt Bharti’s zus Namrata daar volgens Ladbible aan toe.

De twee spraken over het verschrikkelijke verlies tijdens een persconferentie, waar ook Bharti’s vader Bhagu bij aanwezig was. “Ze was een engel”, zei hij. “Ze was het hoofd van het gezin. Het was een heel aardig meisje. Altijd kalm, altijd een luisterend oor. Ze had een mooie toekomst in het vooruitzicht.”

De 22-jarige studente was het negende dodelijke slachtoffer van Astroworld. Ze overleed afgelopen woensdag aan haar verwondingen. Tijdens het festival stierven ook al acht mensen. Afgelopen zondag kwam er met de dood van de 9-jarige Ezra Blount nog een tiende slachtoffer bij.

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer