9-jarig slachtoffer Astroworld overleden

Karen Luiken-15 november 2021 om 05:47

Ezra Blount, de 9-jarige jongen die dagenlang in coma lag nadat hij gewond raakte op het Astroworld-festival van Travis Scott, is zondag overleden. Dat vertelt zijn familie aan ABC13.

Het slachtoffer bezocht Astroworld anderhalve week geleden samen met zijn vader. Toen Travis Scott het podium betrad, werd het ontzettend druk voor het podium. Er werd geduwd, mensen vielen neer en werden vertrapt. De vader van Ezra raakte ook buiten bewustzijn en was toen hij wakker werd zijn zoon kwijt. “Ik had mijn zoon op mijn schouders. Ik kwam in een verdringing terecht, waardoor ik niet meer kon ademen en flauwviel”, aldus de vader op de site van een online fundraiser.

Pas later hoorde de vader dat zijn zoon zwaargewond naar het ziekenhuis was gebracht. Het jongetje liep ernstige schade op aan zijn lever, nieren en hersenen, en lag dagenlang aan de beademing. Ondanks alle hulp die hij in het ziekenhuis heeft gekregen, heeft hij het niet gered.

“De familie Blount rouwt om het onbegrijpelijke verlies van hun kostbare jonge zoon”, aldus de advocaat van Ezra’s familie in een verklaring. “Dit had niet het resultaat mogen zijn van het meenemen van hun zoon naar een concert, wat een vreugdevol feest had moeten zijn. De dood van Ezra is absoluut hartverscheurend. We zijn vastbesloten om antwoorden te zoeken en gerechtigheid voor de familie.”

Het totaal aantal doden staat nu op tien. Op de avond van het festival overleden al acht mensen. Vorige week overleed een 22-jarige studente aan de gevolgen van haar verwondingen.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer