9-jarig slachtoffer Astroworld overleden

Karen Luiken-15 november 2021 om 05:47

Ezra Blount, de 9-jarige jongen die dagenlang in coma lag nadat hij gewond raakte op het Astroworld-festival van Travis Scott, is zondag overleden. Dat vertelt zijn familie aan ABC13.

Het slachtoffer bezocht Astroworld anderhalve week geleden samen met zijn vader. Toen Travis Scott het podium betrad, werd het ontzettend druk voor het podium. Er werd geduwd, mensen vielen neer en werden vertrapt. De vader van Ezra raakte ook buiten bewustzijn en was toen hij wakker werd zijn zoon kwijt. “Ik had mijn zoon op mijn schouders. Ik kwam in een verdringing terecht, waardoor ik niet meer kon ademen en flauwviel”, aldus de vader op de site van een online fundraiser.

Pas later hoorde de vader dat zijn zoon zwaargewond naar het ziekenhuis was gebracht. Het jongetje liep ernstige schade op aan zijn lever, nieren en hersenen, en lag dagenlang aan de beademing. Ondanks alle hulp die hij in het ziekenhuis heeft gekregen, heeft hij het niet gered.

“De familie Blount rouwt om het onbegrijpelijke verlies van hun kostbare jonge zoon”, aldus de advocaat van Ezra’s familie in een verklaring. “Dit had niet het resultaat mogen zijn van het meenemen van hun zoon naar een concert, wat een vreugdevol feest had moeten zijn. De dood van Ezra is absoluut hartverscheurend. We zijn vastbesloten om antwoorden te zoeken en gerechtigheid voor de familie.”

Het totaal aantal doden staat nu op tien. Op de avond van het festival overleden al acht mensen. Vorige week overleed een 22-jarige studente aan de gevolgen van haar verwondingen.

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer