Minister: alleen gevaccineerden toelaten in discotheken

Karen Luiken-14 november 2021 om 16:58

Extra maatregelen in het nachtleven. Concreter gezien: alleen gevaccineerden toelaten in discotheken, eventueel met nog een extra coronatest. Dat is wat Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil, zo heeft hij laten weten aan VTM NIEUWS.

Het risico bij feestjes is volgens de minister te groot. Maandag waren er 15.000 besmettingen, dinsdag 13.000 en woensdag ruim 12.000. Tijd voor nieuwe regels, vindt hij daarom. “We zullen discotheken niet kunnen openhouden als we geen extra maatregelen doorvoeren.”

“Ik vind dat wie naar een discotheek wil gaan, gevaccineerd moet zijn", vervolgt Vandenbroucke, die zelfs vindt dat we misschien nóg een stapje verder moeten gaan. "Als er zo veel virus rondgaat - en ook gevaccineerde mensen kunnen anderen besmetten - moet je je daarnaast afvragen of je zelfs aan gevaccineerde mensen niet zou moeten vragen om zichzelf ook te testen.”

(Photo by Dustin Tramel on Unsplash)

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Ontdek meer